| |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 1 sztuka | |
| przecier pomidorowy | 5 łyżek | |
| majeranek | ||
| olej | 2 łyżki | |
| marchew | 1 sztuka | |
| por | 0.5 sztuk | |
| pieprz | ||
| sól | ||
| oregano | ||
| natka pietruszki | 1 pęczek | |
| pietruszka korzeń | 1 sztuka | |
| nasiona soczewicy zielonej | 250 gramów | |
| główka selera | 0.5 sztuk |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Warzywa drobno pokrój. Natkę drobno posiekaj. |
| Krok 2 |
| Soczewicę, marchewkę, pietruszkę, selera i pora zalej wrzącą wodą i ugotuj. Dodaj majeranek. |
| Krok 3 |
| Cebulę pokrój i podsmaż. |
| Krok 4 |
| Gdy warzywa będą miękkie zmiksuj w blenderze. |
| Krok 5 |
| Dodaj cebulę i posiekaną natkę pietruszki. |
| Autor: pasibrzuch |