Pasta z soczewicy do chleba

0


Łatwe


30 min.


5 os.

Składniki
cebula1 sztuka
przecier pomidorowy5 łyżek
majeranek
olej2 łyżki
marchew1 sztuka
por0.5 sztuk
pieprz
sól
oregano
natka pietruszki1 pęczek
pietruszka korzeń1 sztuka
nasiona soczewicy zielonej250 gramów
główka selera0.5 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Warzywa drobno pokrój. Natkę drobno posiekaj.
Krok 2
Soczewicę, marchewkę, pietruszkę, selera i pora zalej wrzącą wodą i ugotuj. Dodaj majeranek.
Krok 3
Cebulę pokrój i podsmaż.
Krok 4
Gdy warzywa będą miękkie zmiksuj w blenderze.
Krok 5
Dodaj cebulę i posiekaną natkę pietruszki.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl