|
Składniki | ||
cebula | 1 sztuka | |
przecier pomidorowy | 5 łyżek | |
majeranek | ||
olej | 2 łyżki | |
marchew | 1 sztuka | |
por | 0.5 sztuk | |
pieprz | ||
sól | ||
oregano | ||
natka pietruszki | 1 pęczek | |
pietruszka korzeń | 1 sztuka | |
nasiona soczewicy zielonej | 250 gramów | |
główka selera | 0.5 sztuk |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Warzywa drobno pokrój. Natkę drobno posiekaj. |
Krok 2 |
Soczewicę, marchewkę, pietruszkę, selera i pora zalej wrzącą wodą i ugotuj. Dodaj majeranek. |
Krok 3 |
Cebulę pokrój i podsmaż. |
Krok 4 |
Gdy warzywa będą miękkie zmiksuj w blenderze. |
Krok 5 |
Dodaj cebulę i posiekaną natkę pietruszki. |
Autor: pasibrzuch |