Pasta z tuńczyka i jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z tuńczyka i jajek

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

30

20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

124 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 puszki

3 sztuki

4 łyżki

1 łyżeczka

1 pęczek

1 sztuka

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz ze skorupek, tuńczyka odcedź z zalewy np. na sicie.

Pasta z tuńczyka i jajek - Krok 1

Krok 2

Ogórka pokrój w kostkę, szczypiorek posiekaj, pomidorki przekrój na ćwiartki, a jajka posiekaj.

Pasta z tuńczyka i jajek - Krok 2

Krok 3

Wszystkie składniki przełóż do miski, dopraw przyprawą Knorr, dodaj majonez i dokładnie wymieszaj.

Pasta z tuńczyka i jajek - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Danie podawaj na grzankach lub np. na liściach sałaty. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z tuńczyka i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z tuńczyka i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z tuńczyka i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z tuńczyka i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z tuńczyka i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z tuńczyka i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z tuńczyka i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z tuńczyka i jajek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pasta z tuńczyka i jajekPasta z tuńczyka i jajek

Nie ma lepszego połączenia od chrupiącego pieczywa z dodatkiem smacznej pasty. Jeżeli zgadzacie się z nami, to będziecie zadowoleni z propozycji, którą dla Was przygotowaliśmy. Owa receptura ulepszy smak każdego wypieku! Mowa oczywiście o paście z tuńczyka i jajek! Przepis jest niezwykle prosty do przygotowania, a smak pasty jajecznej z tuńczykiem zachwyci każdego, nawet najbardziej wybrednego konesera. Czas przyrządzania nie powinien przekroczyć kilkunastu minut. Możecie przygotować pastę z tuńczykiem i jajkiem jako dodatek do grzanek, świeżego pieczywa, a nawet podawać ją na liściach sałaty. Opcji jest naprawdę wiele! Niezbędne są oczywiście warzywa, które ulepszą smak pasty z tuńczyka i jajka. Czego będziecie potrzebować? My najbardziej polecamy Wam ogórka i pomidorki koktajlowe. W naszej recepturze znajduje się jeszcze jeden, bardzo ważny składnik. Mowa o przyprawie Knorr suszone pomidory z czosnkiem i bazylią, która podkręci smak i aromat naszego specjału. Pasta z tuńczyka i jajek jest tak uniwersalna, że możecie spożywać ją o każdej porze dnia, a nawet nocy. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do śniadania, przekąski oraz kolacji. Nie ma na co czekać, koniecznie spróbujcie naszej receptury, a z pewnością zostanie ona na stałe w Waszym menu. Wcale nas to nie dziwi! Na pieczywie z pastą z tuńczyka i jajek możecie położyć dodatkowe składniki, my polecamy Wam ogórka konserwowego lub pomidora. Jeżeli wykorzystacie nasz przepis, to koniecznie podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Smacznego!