
Składniki
2 puszki
3 sztuki
4 łyżki
1 łyżeczka
1 pęczek
1 sztuka
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotowanie pasty z tuńczyka i jajek zacznij od ugotowania jaj na twardo. Następnie je wystudź i obierz ze skorupek. Tuńczyka odcedź z zalewy np. na sicie.

Krok 2
Ogórka pokrój w niewielką kostkę, pomidorki przekrój na ćwiartki, a jajka i szczypiorek drobno posiekaj.

Krok 3
Wszystkie składniki na pastę z jajek i tuńczyka przełóż do miski. Całość dopraw przyprawą Knorr, dodaj majonez i dokładnie wymieszaj.


Dobra rada:
Pastę z tuńczyka i jajek podawaj na grzankach lub np. na liściach sałaty czy cykorii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pasta z tuńczyka i jajek
Nie ma lepszego połączenia od chrupiącego pieczywa z dodatkiem smacznej pasty. Jeżeli zgadzacie się z nami, to będziecie zadowoleni z propozycji, którą dla Was przygotowaliśmy. Owa receptura ulepszy smak każdego wypieku! Mowa oczywiście o paście z tuńczyka i jajek!
Dla kogo?
Przepis na pastę z jajek i tuńczyka na kanapki jest niezwykle prosty do przygotowania, dlatego temu zadaniu sprosta nawet niedoświadczony amator kulinarny. Co więcej, pasta jajeczna z tuńczykiem, dzięki doskonałemu połączeniu wyrazistego smaku i delikatnego charakteru, zachwyci każdego, nawet najbardziej wybrednego konesera.
Na jaką okazję?
Czas przyrządzania nie powinien przekroczyć kilkunastu minut, dlatego pasta z tuńczyka i jajek jest tak uniwersalna, że możecie spożywać ją o każdej porze dnia, a nawet nocy. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do śniadania, przekąski oraz kolacji. Pastę z jajek i tuńczyka możesz zabrać na lunch do pracy, zagryzkę podczas podróży, czy zaserwować jako element przystawki na rodzinnym stole.
Czy wiesz, że?
Jednym ze składników w przepisie na pastę z jajek i tuńczyka jest majonez. Co jednak w sytuacji, gdy nie mamy go pod ręką lub zwyczajnie go nie lubimy? Zamiast majonezu można użyć innego składnika. Jako zamiennik sprawdzi się na przykład gęsta śmietana lub jogurt grecki – oczywiście zmienią one odrobinę smak i konsystencję pasty, ale nadal będzie wyśmienita!
Dla urozmaicenia:
Pastę z tuńczykiem i jajkiem możecie przygotować jako dodatek do grzanek, świeżego pieczywa, a nawet podawać ją na liściach sałaty. Opcji jest naprawdę wiele! Niezbędne są oczywiście warzywa, które ulepszą smak pasty z tuńczyka i jajka. Czego będziecie potrzebować? My najbardziej polecamy Wam ogórka i pomidorki koktajlowe. W naszej recepturze znajduje się jeszcze jeden, bardzo ważny składnik. Mowa o przyprawie Knorr suszone pomidory z czosnkiem i bazylią, która podkręci smak i aromat naszego specjału. Nie ma na co czekać, koniecznie spróbujcie naszej receptury, a z pewnością zostanie ona na stałe w Waszym menu. Wcale nas to nie dziwi! Na pieczywie z pastą z tuńczyka i jajek możecie położyć dodatkowe składniki, my polecamy Wam ogórka konserwowego lub pomidora. Pastę z tuńczyka i jajek na kanapki możecie wykorzystać również w innych przepisach. Będą pasować między innymi do rollsów z tortilli, tostów, a nawet wafli ryżowych. Jeżeli wykorzystacie nasz przepis, to koniecznie podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Smacznego!