
Składniki
2 puszki
3 sztuki
4 łyżki
1 łyżeczka
1 pęczek
1 sztuka
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz ze skorupek, tuńczyka odcedź z zalewy np. na sicie.
Krok 2
Ogórka pokrój w kostkę, szczypiorek posiekaj, pomidorki przekrój na ćwiartki, a jajka posiekaj.
Krok 3
Wszystkie składniki przełóż do miski, dopraw przyprawą Knorr, dodaj majonez i dokładnie wymieszaj.
Dobra rada:
Danie podawaj na grzankach lub np. na liściach sałaty.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pasta z tuńczyka i jajek
Nie ma lepszego połączenia od chrupiącego pieczywa z dodatkiem smacznej pasty. Jeżeli zgadzacie się z nami, to będziecie zadowoleni z propozycji, którą dla Was przygotowaliśmy. Owa receptura ulepszy smak każdego wypieku! Mowa oczywiście o paście z tuńczyka i jajek! Przepis jest niezwykle prosty do przygotowania, a smak pasty jajecznej z tuńczykiem zachwyci każdego, nawet najbardziej wybrednego konesera. Czas przyrządzania nie powinien przekroczyć kilkunastu minut. Możecie przygotować pastę z tuńczykiem i jajkiem jako dodatek do grzanek, świeżego pieczywa, a nawet podawać ją na liściach sałaty. Opcji jest naprawdę wiele! Niezbędne są oczywiście warzywa, które ulepszą smak pasty z tuńczyka i jajka. Czego będziecie potrzebować? My najbardziej polecamy Wam ogórka i pomidorki koktajlowe. W naszej recepturze znajduje się jeszcze jeden, bardzo ważny składnik. Mowa o przyprawie Knorr suszone pomidory z czosnkiem i bazylią, która podkręci smak i aromat naszego specjału. Pasta z tuńczyka i jajek jest tak uniwersalna, że możecie spożywać ją o każdej porze dnia, a nawet nocy. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do śniadania, przekąski oraz kolacji. Nie ma na co czekać, koniecznie spróbujcie naszej receptury, a z pewnością zostanie ona na stałe w Waszym menu. Wcale nas to nie dziwi! Na pieczywie z pastą z tuńczyka i jajek możecie położyć dodatkowe składniki, my polecamy Wam ogórka konserwowego lub pomidora. Jeżeli wykorzystacie nasz przepis, to koniecznie podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Smacznego!