Pasta z tuńczyka i jajek i ogórka – ze szczypiorkiem | Przepisy.pl pixel

Pasta z tuńczyka i jajek

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

34

40 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

307 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 puszki

3 sztuki

4 łyżki

1 łyżeczka

1 pęczek

1 sztuka

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowanie pasty z tuńczyka i jajek zacznij od ugotowania jaj na twardo. Następnie je wystudź i obierz ze skorupek. Tuńczyka odcedź z zalewy np. na sicie.

Pasta z tuńczyka i jajek - Krok 1

Krok 2

Ogórka pokrój w niewielką kostkę, pomidorki przekrój na ćwiartki, a jajka i szczypiorek drobno posiekaj.

Pasta z tuńczyka i jajek - Krok 2

Krok 3

Wszystkie składniki na pastę z jajek i tuńczyka przełóż do miski. Całość dopraw przyprawą Knorr, dodaj majonez i dokładnie wymieszaj.

Pasta z tuńczyka i jajek - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Pastę z tuńczyka i jajek podawaj na grzankach lub np. na liściach sałaty czy cykorii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z tuńczyka i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z tuńczyka i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z tuńczyka i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z tuńczyka i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z tuńczyka i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z tuńczyka i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z tuńczyka i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z tuńczyka i jajek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pasta z tuńczyka i jajekPasta z tuńczyka i jajek

Nie ma lepszego połączenia od chrupiącego pieczywa z dodatkiem smacznej pasty. Jeżeli zgadzacie się z nami, to będziecie zadowoleni z propozycji, którą dla Was przygotowaliśmy. Owa receptura ulepszy smak każdego wypieku! Mowa oczywiście o paście z tuńczyka i jajek!

Dla kogo?

Przepis na pastę z jajek i tuńczyka jest niezwykle prosty do przygotowania, dlatego temu zadaniu sprosta nawet niedoświadczony amator kulinarny. Co więcej, pasta jajeczna z tuńczykiem, dzięki doskonałemu połączeniu wyrazistego smaku i delikatnego charakteru, zachwyci każdego, nawet najbardziej wybrednego konesera.

Na jaką okazję?

Czas przyrządzania nie powinien przekroczyć kilkunastu minut, dlatego pasta z tuńczyka i jajek jest tak uniwersalna, że możecie spożywać ją o każdej porze dnia, a nawet nocy. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do śniadania, przekąski oraz kolacji. Pastę z jajek i tuńczyka możesz zabrać na lunch do pracy, zagryzkę podczas podróży, czy zaserwować jako element przystawki na rodzinnym stole.

Czy wiesz, że?

Jednym ze składników w przepisie na pastę z jajek i tuńczyka jest majonez. Co jednak w sytuacji, gdy nie mamy go pod ręką lub zwyczajnie go nie lubimy? Zamiast majonezu można użyć innego składnika. Jako zamiennik sprawdzi się na przykład gęsta śmietana lub jogurt grecki – oczywiście zmienią one odrobinę smak i konsystencję pasty, ale nadal będzie wyśmienita!

Dla urozmaicenia:

Pastę z tuńczykiem i jajkiem możecie przygotować jako dodatek do grzanek, świeżego pieczywa, a nawet podawać ją na liściach sałaty. Opcji jest naprawdę wiele! Niezbędne są oczywiście warzywa, które ulepszą smak pasty z tuńczyka i jajka. Czego będziecie potrzebować? My najbardziej polecamy Wam ogórka i pomidorki koktajlowe. W naszej recepturze znajduje się jeszcze jeden, bardzo ważny składnik. Mowa o przyprawie Knorr suszone pomidory z czosnkiem i bazylią, która podkręci smak i aromat naszego specjału.Nie ma na co czekać, koniecznie spróbujcie naszej receptury, a z pewnością zostanie ona na stałe w Waszym menu. Wcale nas to nie dziwi! Na pieczywie z pastą z tuńczyka i jajek możecie położyć dodatkowe składniki, my polecamy Wam ogórka konserwowego lub pomidora. Pastę z tuńczyka i jajek możecie wykorzystać również w innych przepisach. Będą pasować między innymi do rollsów z tortilli, tostów, a nawet wafli ryżowych.Jeżeli wykorzystacie nasz przepis, to koniecznie podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Smacznego!