Pasta z tuńczyka i jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z tuńczyka i jajek

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

112 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 puszki

4 łyżki

1 łyżeczka

1 pęczek

1 sztuka

10 sztuk

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz ze skorupek, tuńczyka odcedź z zalewy np. na sicie.

Pasta z tuńczyka i jajek - Krok 1

Krok 2

Ogórka pokrój w kostkę, szczypiorek posiekaj, pomidorki przekrój na ćwiartki, a jajka posiekaj.

Pasta z tuńczyka i jajek - Krok 2

Krok 3

Wszystkie składniki przełóż do miski, dopraw przyprawą Knorr, dodaj majonez i dokładnie wymieszaj.

Pasta z tuńczyka i jajek - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Danie podawaj na grzankach lub np. na liściach sałaty. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z tuńczyka i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z tuńczyka i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z tuńczyka i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z tuńczyka i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z tuńczyka i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z tuńczyka i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z tuńczyka i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z tuńczyka i jajek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ryż z jabłkiem
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pasta z tuńczyka i jajekPasta z tuńczyka i jajek

Nie ma lepszego połączenia od chrupiącego pieczywa z dodatkiem smacznej pasty. Jeżeli zgadzacie się z nami, to będziecie zadowoleni z propozycji, którą dla Was przygotowaliśmy. Owa receptura ulepszy smak każdego wypieku! Mowa oczywiście o paście z tuńczyka i jajek! Przepis jest niezwykle prosty do przygotowania, a smak pasty jajecznej z tuńczykiem zachwyci każdego, nawet najbardziej wybrednego konesera. Czas przyrządzania nie powinien przekroczyć kilkunastu minut. Możecie przygotować pastę z tuńczykiem i jajkiem jako dodatek do grzanek, świeżego pieczywa, a nawet podawać ją na liściach sałaty. Opcji jest naprawdę wiele! Niezbędne są oczywiście warzywa, które ulepszą smak pasty z tuńczyka i jajka. Czego będziecie potrzebować? My najbardziej polecamy Wam ogórka i pomidorki koktajlowe. W naszej recepturze znajduje się jeszcze jeden, bardzo ważny składnik. Mowa o przyprawie Knorr suszone pomidory z czosnkiem i bazylią, która podkręci smak i aromat naszego specjału. Pasta z tuńczyka i jajek jest tak uniwersalna, że możecie spożywać ją o każdej porze dnia, a nawet nocy. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do śniadania, przekąski oraz kolacji. Nie ma na co czekać, koniecznie spróbujcie naszej receptury, a z pewnością zostanie ona na stałe w Waszym menu. Wcale nas to nie dziwi! Na pieczywie z pastą z tuńczyka i jajek możecie położyć dodatkowe składniki, my polecamy Wam ogórka konserwowego lub pomidora. Jeżeli wykorzystacie nasz przepis, to koniecznie podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Smacznego!