Pasta z tuńczykiem

0


Łatwe


15 min.


10 os.

Składniki
pieprz1 szczypta
sól1 szczypta
cukier1 szczypta
jajka4 sztuki
kapary1 łyżka
sok z cytryny2 łyżki
filety anchois1 opakowanie
majonez3 łyżki
tuńczyk w oleju 1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo i obierz. Żółtka wyjmij, a białko posiekaj.
Krok 2
Tuńczyka odsącz z zalewy i utrzyj z żółtkami, majonezem, sokiem z cytryny i pieprzem.
Krok 3
Kapary posiekaj, anchois rozdrobnij widelcem i dodaj wraz z białkiem do tuńczyka.
Krok 4
Dopraw solą i cukrem.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl