| |||||||||
| Składniki | ||
| pieprz | 1 szczypta | |
| sól | 1 szczypta | |
| cukier | 1 szczypta | |
| jajka | 4 sztuki | |
| kapary | 1 łyżka | |
| sok z cytryny | 2 łyżki | |
| filety anchois | 1 opakowanie | |
| majonez | 3 łyżki | |
| tuńczyk w oleju | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Jajka ugotuj na twardo i obierz. Żółtka wyjmij, a białko posiekaj. |
| Krok 2 |
| Tuńczyka odsącz z zalewy i utrzyj z żółtkami, majonezem, sokiem z cytryny i pieprzem. |
| Krok 3 |
| Kapary posiekaj, anchois rozdrobnij widelcem i dodaj wraz z białkiem do tuńczyka. |
| Krok 4 |
| Dopraw solą i cukrem. |
| Autor: pasibrzuch |