| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Z cukru odsypać 1 łyżkę, resztę wsypać do miski, dodać białko, sok z cytryny i krople miętowe, zagnieść na elastyczną, plastyczną masę (w razie potrzeby dodać trochę cukru pudru). |
| Krok 2 |
| Rozwałkować, podsypując odłożonym cukrem na grubość ok. 1/2 cm, wykrawać kieliszkiem krążki. |
| Krok 3 |
| Odstawić do przesuszenia na 2-3 godziny. |
| Krok 4 |
| Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. |
| Krok 5 |
| Miętowe krążki zanurzać w czekoladzie, wyjmować za pomocą widelca i odkładać na folię aluminiową. |
| Krok 6 |
| Odstawić na kilka godzin. |
| Krok 7 |
| Przechowywać w lodówce, w szczelnym pudełku każdą warstwę, przekładając papierem śniadaniowym. |