PASTYLKI MIĘTOWE W CZEKOLADZIE

1


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
cukier puder50 dekagramów
białko 1 sztuka
krople miętowe2 łyżeczki
sok z cytryny3 łyżeczki
czekolada mleczna30 dekagramów
Przygotowanie
Krok 1
Z cukru odsypać 1 łyżkę, resztę wsypać do miski, dodać białko, sok z cytryny i krople miętowe, zagnieść na elastyczną, plastyczną masę (w razie potrzeby dodać trochę cukru pudru).
Krok 2
Rozwałkować, podsypując odłożonym cukrem na grubość ok. 1/2 cm, wykrawać kieliszkiem krążki.
Krok 3
Odstawić do przesuszenia na 2-3 godziny.
Krok 4
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
Krok 5
Miętowe krążki zanurzać w czekoladzie, wyjmować za pomocą widelca i odkładać na folię aluminiową.
Krok 6
Odstawić na kilka godzin.
Krok 7
Przechowywać w lodówce, w szczelnym pudełku każdą warstwę, przekładając papierem śniadaniowym.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl