Przygotowanie |
Krok 1 |
Z cukru odsypać 1 łyżkę, resztę wsypać do miski, dodać białko, sok z cytryny i krople miętowe, zagnieść na elastyczną, plastyczną masę (w razie potrzeby dodać trochę cukru pudru). |
Krok 2 |
Rozwałkować, podsypując odłożonym cukrem na grubość ok. 1/2 cm, wykrawać kieliszkiem krążki. |
Krok 3 |
Odstawić do przesuszenia na 2-3 godziny. |
Krok 4 |
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. |
Krok 5 |
Miętowe krążki zanurzać w czekoladzie, wyjmować za pomocą widelca i odkładać na folię aluminiową. |
Krok 6 |
Odstawić na kilka godzin. |
Krok 7 |
Przechowywać w lodówce, w szczelnym pudełku każdą warstwę, przekładając papierem śniadaniowym. |