Paszteciki w cieście filo, warzywne lub z pieczarkami
  • 60 minut
  • 8 osób
  • Średnie

Składniki:

  • ciasto filo - 1 opakowanie
  • pieczarki - 300 gramów
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Pieczarki pokrój lub zmiksuj na niewielkie kawałki. Na patelni rozgrzej masło. Możesz dodać troszkę oliwy, wtedy masło się nie przypali.
  2. Przełóż na patelnię pieczarki i pokruszone kostki czosnkowe. Od razu posól – pieczarki puszczą sok i nie przypieką się. Smaż pod przykryciem na niewielkim ogniu przez 15 minut.
  3. Pod koniec dodaj posiekaną natkę. Nie przykrywaj, mieszaj aż sok z pieczarek odparuje.