Paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem bolognese

106


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
ząbek czosnku1 sztuka
mięso mielone z indyka250 gramów
Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr1 opakowanie
posiekana natka pietruszki2 łyżki
gotowe ciasto francuskie1 opakowanie
gęsty jogurt150 mililitrów
świeża bazylia2 łyżki
oliwa z oliwek2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Nagrzej piekarnik do 200°C. Drobno pokrój czosnek. Przesmaż mięso na oliwie przez kilka minut do momentu gdy przestanie być różowe. Dodaj 200 ml wody i zawartość opakowania Knorr Naturalnie smaczne. Wymieszaj, doprowadź sos do wrzenia, a następnie gotuj na niewielkim ogniu przez 5 min. Dodaj drobno pokrojoną natkę pietruszki.
Krok 2
Zestaw sos z palnika do ostudzenia. Rozwiń rulon ciasta francuskiego. Wytnij kwadraty o boku ok. 8 cm. Na każdym kwadracie ułóż łyżkę sosu. Zawiń tak aby powstały trójkąty. Mocno połącz ze sobą krawędzie ciasta, taka by nie otworzyły się w trakcie pieczenia.
Krok 3
Lekko posmaruj paszteciki oliwą z oliwek. Ułóż na blasze i wstaw do piekarnika na 10 minut lub do momentu gdy upieką się na złoto. W międzyczasie wymieszaj jogurt z pokrojoną drobno bazylią i czosnkiem. Podawaj paszteciki z sosem jogurtowym.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl