Dodaj do ksiązki kucharskiej Paszteciki z kapustą i grzybami

Paszteciki z kapustą i grzybami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Paszteciki z kapustą i grzybami - składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • jajko - 1 sztuka
  • pieprz
  • oliwa

Paszteciki z kapustą i grzybami - Sposób przygotowania:

  1. Grzyby namocz w gorącej wodzie, następnie pokrój w cienkie paski - wywar pozostaw.
  2. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij. Kapustę pokrój, zalej niewielką ilością wody i duś. Dodaj, cebulę, grzyby oraz pozostały z ich moczenia wywar i kostkę Knorr. Duś do momentu odparowania płynu. Farsz wystudź.
  3. Ciasto francuskie rozwałkuj, rozłóż na nim farsz, posmaruj brzeg roztrzepanym jajkiem i zwiń rulon.
  4. Rulon ponacinaj w miejscach oddzielających paszteciki, całość posmaruj jajkiem. Piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 200 st. C przez 10-15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Grzyby namocz w gorącej wodzie, następnie pokrój w cienkie paski - wywar pozostaw.

2

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij. Kapustę pokrój, zalej niewielką ilością wody i duś. Dodaj, cebulę, grzyby oraz pozostały z ich moczenia wywar i kostkę Knorr. Duś do momentu odparowania płynu. Farsz wystudź.

3

Ciasto francuskie rozwałkuj, rozłóż na nim farsz, posmaruj brzeg roztrzepanym jajkiem i zwiń rulon.

4

Rulon ponacinaj w miejscach oddzielających paszteciki, całość posmaruj jajkiem. Piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 200 st. C przez 10-15 minut.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION GRZYBOWY KNORR

    Bulion grzybowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA JAGNIĘCINA

    Tak jak obiecałem dziś przedstawię mój przepis na jagnięcinę wielkanocną. Wielu z Was ma p...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z sałatki z łososiem, Kasza, Bigos domowy, Pasztet domowy tradycyjny, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, puszyste, Leczo, obiad w pół godziny, sałatki z gr, mieso do ziemniakow, przyprawa kurczaka gyros, Przepis z łyżka miodu, Żeberka z chilli, Przepis z Sałatki z fasola, Cynamonowe Bolognese, Zupa z selera naciowego, Przepis z maślak, pieczone pałki z kurczaka, Salsa, kurczak w brytfannie, Zupa jajeczna, Pomidorowy sos do pizzy, Zupa ogórkowa, Oliwki w zalewie marynowane, Filety drobiowe duszone w porach, Indyk, Przystawki, Kataloński bób z Chorizo, przepis na wz, Camembert w pikantnym sosie miodowym, Kurczak, Zapiekanka po rzymsku, Przepis z uszka z kapusta i grzybami, Kokardki w sosie pomidorowym z pietruszką, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Kremowa zupa z dyni, sos na frytki, Ciasteczka marcepanowe dinozaury, Warzywa po chińsku , opakowania na obiad, Śledzie, Przepis z zapiekanka z ravioli, POLEDWICA Z SOSEM, Gołąbki, Deser dla dzieci "Pingwinek", Sos włoski do spaghetti, Zupa selerowo-pietruszkowa, Makaron z zupek chińskich z parówkami i sosem serowym, Kaczka, Kule kokosowe, Zapiekanka z ziemniakow, Makaron w kremowym sosie pomidorowym , Verrines z wędzonym łososiem, twarożkiem i kiełkami stir-fry , Barszcz biały z tłuczonymi ziemniakami , Przepis z kurczak z oliwkami, Zupa gulaszowa, Zupa pomidorowa, Zupa brokułowa, Grillowana karkówka z curry i sosem jogurtowym, Przepis z kuchnia sałatki, Barszcz czerwony z grzybami, Ziemniaki, Tarta szpinakowa włoska, Przepis z zupa minestrone knorr