PRZEPISY.PL

Paszteciki z kapustą i grzybami

  • 60
  • 4
  • Średnie
  • 0
12
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • ciasto francuskie1 units:unit
  • Bulion grzybowy Knorr1 units:unit
  • kiszona kapusta400 gr
  • grzyby suszone 10 units:unit
  • cebula1 szt
  • jajko1 szt
  • pieprz
  • oliwa20 units:unit
    • Krok 1

      Grzyby namocz w gorącej wodzie, następnie pokrój w cienkie paski - wywar pozostaw.
    • Krok 2

      Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij. Kapustę pokrój, zalej niewielką ilością wody i duś. Dodaj, cebulę, grzyby oraz pozostały z ich moczenia wywar i kostkę Knorr. Duś do momentu odparowania płynu. Farsz wystudź.
    • Krok 3

      Ciasto francuskie rozwałkuj, rozłóż na nim farsz, posmaruj brzeg roztrzepanym jajkiem i zwiń rulon.
    • Krok 4

      Rulon ponacinaj w miejscach oddzielających paszteciki, całość posmaruj jajkiem. Piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 200 st. C przez 10-15 minut.

    Więcej przepisów z tym produktem

    Bulion grzybowy KnorrZobacz wszystkie

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    560
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    6
    Średnie
    270
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    3
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    83
    osoby dodały do Mniamlisty
    45''
    4
    Średnie