Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso ugotować z dodatkiem kostki drobiowej Knorr. Mięso zmielić w maszynce. Dodać tyle wywaru z mięsa, aby farsz nie był suchy (nie może się rozpadać, ma powstać jednolita, dobrze zbita masa). Doprawić smażoną cebulką Knorr, czosnkiem Knorr, przyprawą w płynie Knorr oraz solą i pieprzem. |
Krok 2 |
Mąkę (zacząć od 300g) zagnieść z margaryną, jajkiem, solą i śmietaną na jednolita masę. Ciasto ma być miękkie, sprężyste, ale nie klejące. |
Krok 3 |
Ciasto rozwałkować w prostokąt na dobrze posypanym mąką blacie. Wzdłuż dłuższego boku ułożyć wałek z mięsa mielonego. Ciasto zawinąć raz tak, aby mięso znajdowało się w środku. Powstały wałek odciąć od reszty ciasta i pokroić na kawałki o długości ok. 2cm.
|
Krok 4 |
Paszteciki układać w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Nałożyć kolejną porcję mięsa na rozwałkowane ciasto, zawinąć raz, odciąć i pokroić na kawałki. Tak postępować, aż do wyczerpania ciasta. Ułożone na blasze paszteciki posmarować rozkłóconym jajkiem.
Piec w nagrzanym piekarniku około 30 min. w temperaturze 180°C.
Gotowe paszteciki podaję z kremem z kurek Knorr przyrządzonym zgodnie z instrukcją na opakowaniu. |