Paszteciki z mięsem i kapustą

0


Trudne


90 min.


8 os.

Składniki
łopatka bez kości1 kilogram
Bulion warzywny Knorr2 sztuki
kapusta kiszona800 gramów
cebula3 sztuki
kminek1 szczypta
pieprz1 szczypta
oliwa do smażenia
Ciasto::
mąka1.5 kilogramów
jajko3 sztuki
masło200 gramów
drożdże50 gramów
śmietana kwaśna1 szklanka
Przygotowanie
Krok 1
Kapustę ugotuj do miękkości, odciśnij i posiekaj.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę i duś na maśle z dodatkiem oleju. Dodaj mięso, kapustę. Przypraw pieprzem. Smaż kilka minut. Ostudź.
Krok 3
Wierzch posmaruj roztrzepanym, pozostałym jajkiem i posyp kminkiem. Piecz w piekarniki w temp 180 stopni, aż będą miały złoty kolor.
Krok 4
Mięso ugotuj w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr do miękkości. Ostudz i zmiel.
Krok 5
Przesianą mąkę posiekaj nożem z masłem. Dodać 2 jajka, drożdże, śmietanę i szczyptę soli. Wyrób ciasto.
Krok 6
Ciasto rozwałkuj i wykrój prostokąty 6x8 cm. Na środek każdego nałóż porcję farszu. Zwiń w rulon, zlep.
Autor: garlicPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl