Paszteciki z orzechami pecan

9


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
bataty (słodkie ziemniaki)800 gramów
Francuska zupa cebulowa Knorr1 opakowanie
orzechy pekan30 gramów
makaron drobny0.5 szklanek
ząbki czosnku2 sztuki
bazylia (może być suszona)1 łyżka
bułka tarta1 szklanka
parmezan starty50 gramów
mąka2 łyżki
olej0.5 szklanek
Przygotowanie
Krok 1
Ziemniaki dokładnie umyj. Następnie piecz je w temperaturze 180 °C przez 40 minut. Po wystudzeniu obierz ziemniaki ze skórki. Z lekko ciepłego miąższu zrób puree.
Krok 2
Makaron ugotuj aż będzie miękki. Następnie odcedź go i dodaj do puree.
Krok 3
Teraz dodaj do mieszanki starty parmezan, posiekany czosnek, kruszone orzechy, bazylię, bułkę tartą oraz zawartość opakowania zupy Knorr.
Krok 4
Wymieszaj dokładnie ciasto. Masa powinna być dość gęsta. Uformuj teraz małe paszteciki.
Krok 5
Każdy pasztecik panieruj w mące i smaż na lekko rozgrzanej patelni po 4-5 minut z każdej strony. Podawaj z warzywami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl