| |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 1 sztuka | |
| ziele angielskie | 10 sztuk | |
| liść laurowy | 2 sztuki | |
| pieprz | 0.5 łyżeczek | |
| jajko | 2 sztuki | |
| cielęcina | 1 kilogram | |
| sól | 1 łyżeczka | |
| imbir | 0.5 łyżeczek | |
| chili | 1 szczypta | |
| Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 1 sztuka | |
| wątróbka cielęca | 0.25 kilogramów | |
| czerstwa bagietka | 1 sztuka | 
| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Do dużego garnka włożyć mięso, dodać ziele angielskie i liście laurowe oraz opaloną nad płomieniem cebulę. Zalać wodą i gotować do miękkości. | 
| Krok 2 | 
| Mięso odcedzić z wywaru (w którym namoczyć bułkę), ostudzić, przekręcić przez maszynkę razem z bułką. | 
| Krok 3 | 
| Do masy mięsnej dodać przyprawy i jajka, następnie wyrobić dobrze. Masę przełożyć do formy keksówki. | 
| Krok 4 | 
| Piec ok 1,5 godziny w 180st. | 
| Autor:  Dorota Wdowińska-Rozbicka |