Pasztet cielęcy

0


Średnie


90 min.


8 os.

Składniki
cielęcina1 kilogram
wątróbka cielęca 0.25 kilogramów
cebula1 sztuka
sól1 łyżeczka
pieprz0.5 łyżeczek
jajko2 sztuki
czerstwa bagietka1 sztuka
imbir0.5 łyżeczek
chili 1 szczypta
ziele angielskie10 sztuk
liść laurowy2 sztuki
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Do dużego garnka włożyć mięso, dodać ziele angielskie i liście laurowe oraz opaloną nad płomieniem cebulę. Zalać wodą i gotować do miękkości.
Krok 2
Mięso odcedzić z wywaru (w którym namoczyć bułkę), ostudzić, przekręcić przez maszynkę razem z bułką.
Krok 3
Do masy mięsnej dodać przyprawy i jajka, następnie wyrobić dobrze. Masę przełożyć do formy keksówki.
Krok 4
Piec ok 1,5 godziny w 180st.
Autor: Dorota Wdowińska-RozbickaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl