Pasztet cielęcy
  • 90 minut
  • 8 osób
  • Średnie

Składniki:

  • cielęcina - 1 kilogram
  • wątróbka cielęca - 0.25 kilogramów
  • cebula - 1 sztuka
  • sól - 1 łyżeczka
  • pieprz - 0.5 łyżeczek
  • jajko - 2 sztuki
  • czerstwa bagietka - 1 sztuka
  • imbir - 0.5 łyżeczek
  • chili - 1 szczypta
  • ziele angielskie - 10 sztuk
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Do dużego garnka włożyć mięso, dodać ziele angielskie i liście laurowe oraz opaloną nad płomieniem cebulę. Zalać wodą i gotować do miękkości.
  2. Mięso odcedzić z wywaru (w którym namoczyć bułkę), ostudzić, przekręcić przez maszynkę razem z bułką.
  3. Do masy mięsnej dodać przyprawy i jajka, następnie wyrobić dobrze. Masę przełożyć do formy keksówki.
  4. Piec ok 1,5 godziny w 180st.