|
Składniki | ||
cebula | 1 sztuka | |
ziele angielskie | 10 sztuk | |
liść laurowy | 2 sztuki | |
pieprz | 0.5 łyżeczek | |
jajko | 2 sztuki | |
cielęcina | 1 kilogram | |
sól | 1 łyżeczka | |
imbir | 0.5 łyżeczek | |
chili | 1 szczypta | |
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 1 sztuka | |
wątróbka cielęca | 0.25 kilogramów | |
czerstwa bagietka | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Do dużego garnka włożyć mięso, dodać ziele angielskie i liście laurowe oraz opaloną nad płomieniem cebulę. Zalać wodą i gotować do miękkości. |
Krok 2 |
Mięso odcedzić z wywaru (w którym namoczyć bułkę), ostudzić, przekręcić przez maszynkę razem z bułką. |
Krok 3 |
Do masy mięsnej dodać przyprawy i jajka, następnie wyrobić dobrze. Masę przełożyć do formy keksówki. |
Krok 4 |
Piec ok 1,5 godziny w 180st. |
Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka |