| |||||||||
| Składniki | ||
| karkówka | 40 dekagramów | |
| pierś z indyka | 40 dekagramów | |
| wątroba wołowa | 50 dekagramów | |
| Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | ||
| suszone grzyby | 50 gramów | |
| cebula | 2 sztuki | |
| jajko | 3 sztuki | |
| sucha bułka | 3 sztuki | |
| bułka tarta | 1 łyżka | |
| gałka muszkatołowa | 1 szczypta |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Karkówkę i pierś pokrój, ugotuj. |
| Krok 2 |
| Dodaj pokrojoną wątrobę, grzyby, pokrojoną cebulę i gotuj, aż wszystko będzie miękkie. |
| Krok 3 |
| Bułki namocz i wraz z ugotowanym mięsem, grzybami i cebulą przemiel. |
| Krok 4 |
| Dodaj jajka, przyprawę Knorr, dokładnie wymieszaj. |
| Krok 5 |
| Włóż do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piecz około 50 minut w temperaturze 180 stopni. |
| Autor: przepisy.pl |