Pasztet mieszany
  • 90 minut
  • 8 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • karkówka - 40 dekagramów
  • pierś z indyka - 40 dekagramów
  • wątroba wołowa - 50 dekagramów
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
  • suszone grzyby - 50 gramów
  • cebula - 2 sztuki
  • jajko - 3 sztuki
  • sucha bułka - 3 sztuki
  • bułka tarta - 1 łyżka
  • Gałka muszkatołowa z Indonezji Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Karkówkę i pierś pokrój, ugotuj.
  2. Dodaj pokrojoną wątrobę, grzyby, pokrojoną cebulę i gotuj, aż wszystko będzie miękkie.
  3. Bułki namocz i wraz z ugotowanym mięsem, grzybami i cebulą przemiel.
  4. Dodaj jajka, przyprawę Knorr, dokładnie wymieszaj.
  5. Włóż do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piecz około 50 minut w temperaturze 180 stopni.