|
Składniki | ||
karkówka | 40 dekagramów | |
pierś z indyka | 40 dekagramów | |
wątroba wołowa | 50 dekagramów | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | ||
suszone grzyby | 50 gramów | |
cebula | 2 sztuki | |
jajko | 3 sztuki | |
sucha bułka | 3 sztuki | |
bułka tarta | 1 łyżka | |
gałka muszkatołowa | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Karkówkę i pierś pokrój, ugotuj. |
Krok 2 |
Dodaj pokrojoną wątrobę, grzyby, pokrojoną cebulę i gotuj, aż wszystko będzie miękkie. |
Krok 3 |
Bułki namocz i wraz z ugotowanym mięsem, grzybami i cebulą przemiel. |
Krok 4 |
Dodaj jajka, przyprawę Knorr, dokładnie wymieszaj. |
Krok 5 |
Włóż do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piecz około 50 minut w temperaturze 180 stopni. |
Autor: przepisy.pl |