Pasztet mieszany

60


Łatwe


90 min.


8 os.

Składniki
karkówka40 dekagramów
pierś z indyka40 dekagramów
wątroba wołowa50 dekagramów
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
suszone grzyby50 gramów
cebula2 sztuki
jajko3 sztuki
sucha bułka3 sztuki
bułka tarta1 łyżka
Gałka muszkatołowa z Indonezji Knorr1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Karkówkę i pierś pokrój, ugotuj.
Krok 2
Dodaj pokrojoną wątrobę, grzyby, pokrojoną cebulę i gotuj, aż wszystko będzie miękkie.
Krok 3
Bułki namocz i wraz z ugotowanym mięsem, grzybami i cebulą przemiel.
Krok 4
Dodaj jajka, przyprawę Knorr, dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Włóż do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piecz około 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl