Przygotowanie |
Krok 1 |
Ze składników na ciasto - mąka, margaryna, jajko - zagnieć ciasto, owiń w folię i wstaw do lodówki na 30 minut. |
Krok 2 |
Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklij na oleju, dodaj mięso i duś, aż cały sos wyparuje. Wystudź. |
Krok 3 |
Namocz kajzerkę w mleku, następnie odsącz. Dodaj do mięsa i zmiel razem. |
Krok 4 |
Dołóż pokrojoną w kostkę szynkę, jajko i 2 żółtka. Przypraw solą, pieprzem i gałką. |
Krok 5 |
Następnie dodaj ubite białka. |
Krok 6 |
Keksówkę wysmarowana masłem wylep 2/3 ciasta, nałóż farsz. |
Krok 7 |
Pozostałe ciasto rozwałkuj, wytnij otwór i przykryj masę. Boki ciasta zlep. Posmaruj żółtkiem wymieszanym z łyżką wody. |
Krok 8 |
Piecz 45 minut w 180 stopniach, a następnie jeszcze 30 minut w 170 stopniach. |