| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ze składników na ciasto - mąka, margaryna, jajko - zagnieć ciasto, owiń w folię i wstaw do lodówki na 30 minut. |
| Krok 2 |
| Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklij na oleju, dodaj mięso i duś, aż cały sos wyparuje. Wystudź. |
| Krok 3 |
| Namocz kajzerkę w mleku, następnie odsącz. Dodaj do mięsa i zmiel razem. |
| Krok 4 |
| Dołóż pokrojoną w kostkę szynkę, jajko i 2 żółtka. Przypraw solą, pieprzem i gałką. |
| Krok 5 |
| Następnie dodaj ubite białka. |
| Krok 6 |
| Keksówkę wysmarowana masłem wylep 2/3 ciasta, nałóż farsz. |
| Krok 7 |
| Pozostałe ciasto rozwałkuj, wytnij otwór i przykryj masę. Boki ciasta zlep. Posmaruj żółtkiem wymieszanym z łyżką wody. |
| Krok 8 |
| Piecz 45 minut w 180 stopniach, a następnie jeszcze 30 minut w 170 stopniach. |