PRZEPISY.PL

Pasztet z fasoli

  • 60
  • 5
  • Łatwe
  • 0
1
osoba dodała do Mniamlisty

Składniki

  • fasola2 szklanki
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr1 szt
  • cebula3 szt
  • grzyby400 g
  • ząbki czosnku4 szt
  • starty żółty ser3 łyżki
  • śmietana200 ml
  • jajka4 szt
  • oliwa4 łyżki
    • Krok 1

      Umyte grzyby pokrój i podsmaż na oliwie. Cebule posiekaj i dodaj do grzybów. Wszystko podsmaż aż płyn odparuje.
    • Krok 2

      Fasole ugotuj w wodzie z dodatkiem kostki Knorr. Ostudź i zmiel w maszynce.
    • Krok 3

      Do fasoli dodaj grzyby z cebulą, starty czosnek, śmietanę jajka, połowę sera i razem zmiksuj.
    • Krok 4

      Przełóż do naczynia i posyp resztą sera. Pasztet zapiecz w piekarniku w 180 stopniach przez 30 minut.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    120
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    9
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    743
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    21
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe