|
Składniki | ||
jajka | 9 sztuk | |
małe bułeczki | 2 sztuki | |
mleko | 1 szklanka | |
świerze grzyby | 15 dekagramów | |
cebula | 1 sztuka | |
posiekana natka pietruszki | 1 pęczek | |
masło | 3 łyżki | |
sól | 1 szczypta | |
pieprz | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
7 jajek ugotować na twardo. |
Krok 2 |
Umyte grzyby drobno pokroić i podsmażyć na 2 łyżkach masła. |
Krok 3 |
Namoczyć bułki,po paru minutach dokładnie odcisnąć. |
Krok 4 |
Wszystko razem zmielić,a następnie wymieszać z natką pietruszki,dwoma surowymi jajkami i doprawić do smaku solą i pieprzem. |
Krok 5 |
Włożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką formy. |
Krok 6 |
Piec około 15-20 minut w mocno rozgrzanym piekarniku. |
Autor: |