pasztet z jajek

0


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
jajka9 sztuk
małe bułeczki2 sztuki
mleko1 szklanka
świerze grzyby15 dekagramów
cebula1 sztuka
posiekana natka pietruszki1 pęczek
masło3 łyżki
sól1 szczypta
pieprz1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
7 jajek ugotować na twardo.
Krok 2
Umyte grzyby drobno pokroić i podsmażyć na 2 łyżkach masła.
Krok 3
Namoczyć bułki,po paru minutach dokładnie odcisnąć.
Krok 4
Wszystko razem zmielić,a następnie wymieszać z natką pietruszki,dwoma surowymi jajkami i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 5
Włożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką formy.
Krok 6
Piec około 15-20 minut w mocno rozgrzanym piekarniku.
Autor: Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl