| |||||||||
| Składniki | ||
| jajka | 9 sztuk | |
| małe bułeczki | 2 sztuki | |
| mleko | 1 szklanka | |
| świerze grzyby | 15 dekagramów | |
| cebula | 1 sztuka | |
| posiekana natka pietruszki | 1 pęczek | |
| masło | 3 łyżki | |
| sól | 1 szczypta | |
| pieprz | 1 szczypta |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| 7 jajek ugotować na twardo. |
| Krok 2 |
| Umyte grzyby drobno pokroić i podsmażyć na 2 łyżkach masła. |
| Krok 3 |
| Namoczyć bułki,po paru minutach dokładnie odcisnąć. |
| Krok 4 |
| Wszystko razem zmielić,a następnie wymieszać z natką pietruszki,dwoma surowymi jajkami i doprawić do smaku solą i pieprzem. |
| Krok 5 |
| Włożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką formy. |
| Krok 6 |
| Piec około 15-20 minut w mocno rozgrzanym piekarniku. |
| Autor: |