Pasztet z selera
  • 90 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • seler - 1 kilogram
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 2 sztuki
  • jajka - 4 sztuki
  • cebula - 2 sztuki
  • ząbek czosnku - 3 sztuki
  • kostka margaryny - 1 sztuka
  • bułka tarta - 1.5 szklanek
  • kasza manna - 0.5 szklanek
  • Papryka ostra z Hiszpanii Knorr - 1 łyżka
  • woda - 1 szklanka

Sposób przygotowania:

  1. Selery zetrzyj na tarce o grubych oczkach, czosnek przepuść przez praskę, cebule bardzo drobno posiekaj.
  2. Do 1 szklanki zagotowanej wody włóż margarynę, Bulion na włoszczyźnie Knorr, selera, czosnek oraz cebulę. Gotuj na wolnym ogniu około godzinę.
  3. Do zimnych warzyw dodaj jajka, kaszę mannę i bułkę tartą. Dopraw ostrą mieloną papryką. Wymieszaj.
  4. Wlej do formy wyłożonej papierem do pieczenia, piecz około 80 minut w temperaturze 180 stopni.