Pasztet z selera

21


Łatwe


90 min.


6 os.

Składniki
seler1 kilogram
Bulion warzywny Knorr2 sztuki
jajka4 sztuki
cebula2 sztuki
ząbek czosnku3 sztuki
kostka margaryny1 sztuka
bułka tarta1.5 szklanek
kasza manna0.5 szklanek
papryka ostra w proszku, mielona1 łyżka
woda1 szklanka
Przygotowanie
Krok 1
Selery zetrzyj na tarce o grubych oczkach, czosnek przepuść przez praskę, cebule bardzo drobno posiekaj.
Krok 2
Do 1 szklanki zagotowanej wody włóż margarynę, Bulion na włoszczyźnie Knorr, selera, czosnek oraz cebulę. Gotuj warzywa na pasztet z selera na wolnym ogniu około godzinę.
Krok 3
Do zimnych warzyw dodaj jajka, kaszę mannę i bułkę tartą. Dopraw ostrą mieloną papryką. Wymieszaj.
Krok 4
Wlej masę na pasztet z selera do formy wyłożonej papierem do pieczenia, piecz około 80 minut w temperaturze 180°C.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl