Przygotowanie |
Krok 1 |
Rozgrzej na patelni 1 łyżkę margaryny i smaż pokrojoną cebulę wraz z czosnkiem, aż będą miękkie. |
Krok 2 |
Pokrój wątróbkę w grube kawałki, dodaj na patelnię i smaż przez 5 minut. |
Krok 3 |
Dodaj posiekaną pietruszkę, Przyprawę Uniwersalną Knorr Delikat, brandy i duś przez kolejne 2 minuty. |
Krok 4 |
Przełóż wszystko z patelni do blendera i zmiksuj na gładką masę, po czym łyżką przełóż do osobnych naczyń. |
Krok 5 |
Roztop drugą łyżkę margaryny i polej ostrożnie powierzchnie każdego pasztetu. |
Krok 6 |
Udekoruj pasztety liściem laurowym i zielonym pieprzem, po czym schłodź w lodówce. Podawaj z grzankami. |