| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Rozgrzej na patelni 1 łyżkę margaryny i smaż pokrojoną cebulę wraz z czosnkiem, aż będą miękkie. |
| Krok 2 |
| Pokrój wątróbkę w grube kawałki, dodaj na patelnię i smaż przez 5 minut. |
| Krok 3 |
| Dodaj posiekaną pietruszkę, Przyprawę Uniwersalną Knorr Delikat, brandy i duś przez kolejne 2 minuty. |
| Krok 4 |
| Przełóż wszystko z patelni do blendera i zmiksuj na gładką masę, po czym łyżką przełóż do osobnych naczyń. |
| Krok 5 |
| Roztop drugą łyżkę margaryny i polej ostrożnie powierzchnie każdego pasztetu. |
| Krok 6 |
| Udekoruj pasztety liściem laurowym i zielonym pieprzem, po czym schłodź w lodówce. Podawaj z grzankami. |