Patisony nadziewane mięsem mielonym

22


Łatwe


60 min.


5 os.

Składniki
mięso mielone250 gramów
cebula1 sztuka
Fix Spaghetti Napoli Knorr1 opakowanie
ryż1 opakowanie
patisony 5 sztuk
sól1.5 szczypt
pieprz czarny mielony1 szczypta
olej3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
W patisonach odetnij wierzchy na 1/3 wysokości. Wydrąż miąższ i drobno pokrój.
Krok 2
Ryż ugotuj. Obraną cebulę pokrój w kostkę i przesmaż.
Krok 3
Do ugotowanego i wystudzonego ryżu dodaj mięso, miąższ z patisonów i cebulę, wymieszaj i dopraw według upodobań.
Krok 4
Patisony ponadziewaj i przykryj wierzchami. Ułóż w naczyniu żaroodpornym.
Krok 5
Fix Knorr wymieszaj z wodą według wskazówek na opakowaniu.
Krok 6
Patisony zalej w naczyniu przygotowanym sosem i zapiekaj przez 20 minut w 180 °C.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl