Patisony nadziewane mięsem mielonym
  • 60 minut
  • 5 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso mielone - 250 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • Fix Spaghetti Napoli Knorr - 1 opakowanie
  • ryż - 1 opakowanie
  • patisony - 5 sztuk
  • sól - 1.5 szczypt
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • olej - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. W patisonach odetnij wierzchy na 1/3 wysokości. Wydrąż miąższ i drobno pokrój.
  2. Ryż ugotuj. Obraną cebulę pokrój w kostkę i przesmaż.
  3. Do ugotowanego i wystudzonego ryżu dodaj mięso, miąższ z patisonów i cebulę, wymieszaj i dopraw według upodobań.
  4. Patisony ponadziewaj i przykryj wierzchami. Ułóż w naczyniu żaroodpornym.
  5. Fix Knorr wymieszaj z wodą według wskazówek na opakowaniu.
  6. Patisony zalej w naczyniu przygotowanym sosem i zapiekaj przez 20 minut w 180 °C.