|
Składniki | ||
kasza jęczmienna pęczak | 300 gramów | |
szpinak | 560 gramów | |
kukurydza konserwowa | 400 gramów | |
cebula | 2 sztuki | |
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny | 2 łyżki | |
kostka sera feta | 200 gramów | |
pomidor suszony | 8 sztuk | |
jogurt naturalny | 600 gramów | |
Sos sałatkowy włoski Knorr | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ugotuj kaszę w osolonej wodzie. |
Krok 2 |
Do podsmażonej cebuli z czosnkiem na Rama smaż jak szef kuchni z oliwą z oliwek, dodaj umyte i osuszone liście szpinaku, dusząc całość przez kilka minut. Następnie dodaj odcedzoną kukurydzę i podduś całość jeszcze kilka minut. |
Krok 3 |
Dodaj pokrojone kawałki pomidorków suszonych, jogurt naturalny, rozdrobnione kawałki sera feta i posyp mieszanką sos sałatkowy Włoski z suszonymi pomidorami. |
Krok 4 |
Dodaj ugotowaną kaszę i całość wymieszaj. |
Autor: mgr inż. Paulina Gąsiewska |