Pęczotto ze szpinakiem

14


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
kasza jęczmienna pęczak300 gramów
szpinak560 gramów
kukurydza konserwowa400 gramów
cebula2 sztuki
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny2 łyżki
kostka sera feta200 gramów
pomidor suszony8 sztuk
jogurt naturalny600 gramów
Sos sałatkowy włoski Knorr1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Ugotuj kaszę w osolonej wodzie.
Krok 2
Do podsmażonej cebuli z czosnkiem na Rama smaż jak szef kuchni z oliwą z oliwek, dodaj umyte i osuszone liście szpinaku, dusząc całość przez kilka minut. Następnie dodaj odcedzoną kukurydzę i podduś całość jeszcze kilka minut.
Krok 3
Dodaj pokrojone kawałki pomidorków suszonych, jogurt naturalny, rozdrobnione kawałki sera feta i posyp mieszanką sos sałatkowy Włoski z suszonymi pomidorami.
Krok 4
Dodaj ugotowaną kaszę i całość wymieszaj.
Autor: mgr inż. Paulina GąsiewskaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl