Pęczotto ze szpinakiem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kasza jęczmienna pęczak - 300 gramów
  • szpinak - 560 gramów
  • kukurydza konserwowa - 400 gramów
  • cebula - 2 sztuki
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny - 2 łyżki
  • kostka sera feta - 200 gramów
  • pomidor suszony - 8 sztuk
  • jogurt naturalny - 600 gramów
  • Sos sałatkowy włoski Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj kaszę w osolonej wodzie.
  2. Do podsmażonej cebuli z czosnkiem na Rama smaż jak szef kuchni z oliwą z oliwek, dodaj umyte i osuszone liście szpinaku, dusząc całość przez kilka minut. Następnie dodaj odcedzoną kukurydzę i podduś całość jeszcze kilka minut.
  3. Dodaj pokrojone kawałki pomidorków suszonych, jogurt naturalny, rozdrobnione kawałki sera feta i posyp mieszanką sos sałatkowy Włoski z suszonymi pomidorami.
  4. Dodaj ugotowaną kaszę i całość wymieszaj.