| |||||||||
| Składniki | ||
| kasza jęczmienna pęczak | 300 gramów | |
| szpinak | 560 gramów | |
| kukurydza konserwowa | 400 gramów | |
| cebula | 2 sztuki | |
| Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny | 2 łyżki | |
| kostka sera feta | 200 gramów | |
| pomidor suszony | 8 sztuk | |
| jogurt naturalny | 600 gramów | |
| Sos sałatkowy włoski Knorr | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ugotuj kaszę w osolonej wodzie. |
| Krok 2 |
| Do podsmażonej cebuli z czosnkiem na Rama smaż jak szef kuchni z oliwą z oliwek, dodaj umyte i osuszone liście szpinaku, dusząc całość przez kilka minut. Następnie dodaj odcedzoną kukurydzę i podduś całość jeszcze kilka minut. |
| Krok 3 |
| Dodaj pokrojone kawałki pomidorków suszonych, jogurt naturalny, rozdrobnione kawałki sera feta i posyp mieszanką sos sałatkowy Włoski z suszonymi pomidorami. |
| Krok 4 |
| Dodaj ugotowaną kaszę i całość wymieszaj. |
| Autor: mgr inż. Paulina Gąsiewska |