Pejzanka

Składniki:

  • seler naciowy - 1 sztuka
  • marchewka - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • Mieszanka ziół i przypraw Zioła prowansalskie Knorr - 1 łyżeczka
  • sól - 1 łyżeczka
  • ziemniak - 2 sztuki
  • żółtko jajka - 2 sztuki
  • oliwa - 1 łyżka
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

  1. Marchewkę, ziemniaki i cebulę obierz i pokrój.
  2. Zagotuj 1 litr wody z dodatkiem soli, dodaj marchewkę, cebulę, seler naciowy i gotuj przez 20 minut.
  3. Następnie dodaj ziemniaki, oliwę i gotuj jeszcze kolejne 20 minut.
  4. Zupę zmiksuj, dodaj żółtka, zioła prowansalskie, dopraw solą, pieprzem a na koniec dorzuć posiekaną natkę pietruszki.