Pejzanka

3


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
seler naciowy1 sztuka
marchewka1 sztuka
cebula1 sztuka
Knorr Przyprawa Włoskie Zioła1 łyżeczka
sól1 łyżeczka
ziemniak2 sztuki
żółtko jajka2 sztuki
oliwa1 łyżka
natka pietruszki1 garść
pieprz czarny mielony1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Marchewkę, seler naciowy, ziemniaki i cebulę obierz i pokrój.
Krok 2
Zagotuj 1 litr wody z dodatkiem soli, dodaj marchewkę, cebulę, seler naciowy i gotuj przez 20 minut.
Krok 3
Następnie dodaj ziemniaki, oliwę i gotuj jeszcze kolejne 20 minut.
Krok 4
Zupę zmiksuj, dodaj żółtka, przyprawę Knorr, dopraw solą, pieprzem a na koniec dorzuć posiekaną natkę pietruszki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl