Pejzanka

1


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
seler naciowy1 sztuka
marchewka1 sztuka
cebula1 sztuka
Mieszanka ziół i przypraw Zioła prowansalskie Knorr1 łyżeczka
sól1 łyżeczka
ziemniak2 sztuki
żółtko jajka2 sztuki
oliwa1 łyżka
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr
natka pietruszki
Przygotowanie
Krok 1
Marchewkę, seler naciowy, ziemniaki i cebulę obierz i pokrój.
Krok 2
Zagotuj 1 litr wody z dodatkiem soli, dodaj marchewkę, cebulę, seler naciowy i gotuj przez 20 minut.
Krok 3
Następnie dodaj ziemniaki, oliwę i gotuj jeszcze kolejne 20 minut.
Krok 4
Zupę zmiksuj, dodaj żółtka, zioła prowansalskie, dopraw solą, pieprzem a na koniec dorzuć posiekaną natkę pietruszki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl