Przygotowanie |
Krok 1 |
Wszystkie składniki zalewy przełóż do garnka i gotuj około 1minutę. Następnie wystudź. |
Krok 2 |
Przełóż całą szynkę do zalewy i marynuj przez 24 godziny. |
Krok 3 |
Mięso przełóż do naczynia żaroodpornego, dodaj szklankę wody i piecz w 130 °C przez 4 godziny. |
Krok 4 |
Na końcu posmaruj mięso miodem i zapiekaj w 200 °C, aż zrobi się rumiana skórka. Po upieczeniu odstaw szynkę, aby odpoczęła. |
Krok 5 |
Wino zredukuj w rondelku. Dodaj szklankę wody, sos powstały podczas pieczenia oraz żurawinę. |
Krok 6 |
Wsyp Sos grzybowy Knorr, dokładnie wymieszaj i gotuj około 5 minut. Upieczoną szynkę podawaj z sosem grzybowo-żurawinowym. |