| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Wszystkie składniki zalewy przełóż do garnka i gotuj około 1minutę. Następnie wystudź. |
| Krok 2 |
| Przełóż całą szynkę do zalewy i marynuj przez 24 godziny. |
| Krok 3 |
| Mięso przełóż do naczynia żaroodpornego, dodaj szklankę wody i piecz w 130 °C przez 4 godziny. |
| Krok 4 |
| Na końcu posmaruj mięso miodem i zapiekaj w 200 °C, aż zrobi się rumiana skórka. Po upieczeniu odstaw szynkę, aby odpoczęła. |
| Krok 5 |
| Wino zredukuj w rondelku. Dodaj szklankę wody, sos powstały podczas pieczenia oraz żurawinę. |
| Krok 6 |
| Wsyp Sos grzybowy Knorr, dokładnie wymieszaj i gotuj około 5 minut. Upieczoną szynkę podawaj z sosem grzybowo-żurawinowym. |