Pełnoziarniste kanapki z wegańskim smalcem z białej fasoli

28


Łatwe


20 min.


4 os.

Składniki
pieczywo pełnoziarniste, kromki4 sztuki
Rama 100% Roślinna20 gramów
biała fasola z puszki400 gramów
cebula biała1 sztuka
małe jabłko1 sztuka
ząbek czosnku1 sztuka
majeranek suszony0.5 łyżeczek
natka pietruszki0.5 pęczków
pestki słonecznika1 łyżka
sok z cytryny1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę i jabłko pokrój w drobną kostkę, natkę i czosnek posiekaj, a pestki słonecznika upraż na suchej rozgrzanej patelni.
Krok 2
Margarynę rozgrzej w rondelku, przesmaż cebulę i czosnek. Następnie dodaj jabłko, natkę i smaż chwilę razem. Dodaj majeranek i wymieszaj.
Krok 3
Fasolę zmiksuj na gładko, dodaj pozostałe przesmażone składniki oraz połowę pestek słonecznika i wymieszaj. Dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Krok 4
Przygotowany smalec fasolowy nałóż na kromki pieczywa, posyp pozostałymi pestkami i udekoruj kiełkami jarmużu lub natką pietruszki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl