Penne à la marinara
  • 15 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron penne - 150 gramów
  • Fix Rurki Arrabiata z kurczakiem Knorr - 1 opakowanie
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • mieszanka owoców morza - 500 gramów
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • woda - 250 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Rozmroź mieszankę owoców morza. Makaron ugotuj al dente.
  2. Na rozgrzanej oliwie podsmaż posiekany czosnek i dodaj owoce morza. Wszystko razem chwilę przesmaż. Następnie dodaj posiekaną natkę pietruszki.
  3. Fix Knorr wymieszaj z 250 ml zimnej wody i zalej nim produkty na patelni. Chwilę gotuj wszystko razem.
  4. Dodaj makaron i wymieszaj wszystkie składniki ze sobą. Zielone oliwki dodane w trakcie przygotowania sosu będą się idealnie komponowały z resztą dodatków.