Penne po królewsku
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 300 gramów
  • Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr - 1 opakowanie
  • olej słonecznikowy - 50 mililitrów
  • makaron penne - 300 gramów
  • śmietana 18% - 200 mililitrów
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • Parmezan (lub inny twardy ser) - 100 gramów
  • cebule - 2 sztuki
  • pomidory - 2 sztuki
  • woda - 100 mililitrów
  • natka pieruszki (posiekana)

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj na sposób al dente w lekko osolonej wodzie.
  2. Na patelni podsmaż pokrojone w kostkę cebule i pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka.
  3. Całość zalej sosem borowikowym rozmieszanym w 200 mililitrach śmietany i 100 mililitrach wody, zagotuj. Dodaj makaron i ser parmezan, wymieszaj wszystko razem.
  4. Makaron podawaj posypany natką pietruszki i pokrojonymi w kostkę pomidorami.