Penne puttanesca
  • 15 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron penne - 150 gramów
  • Fix Rurki Arrabiata z kurczakiem Knorr - 1 opakowanie
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki
  • czarne oliwki - 100 gramów
  • kapary - 2 łyżki
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • anchois lub mała puszka koreczków helskich - 50 gramów
  • starty ser (najlepiej parmezan) - 100 gramów
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • woda - 250 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj al dente. Posiekaj natkę pietruszki oraz anchois.
  2. Na rozgrzanej oliwie usmaż na złoty kolor rozgnieciony czosnek. Dodaj natkę pietruszki, oliwki, kapary, anchois i makaron.
  3. Fix Knorr wymieszaj z 250 ml zimnej wody i zalej wszystkie składniki na patelni. Całość zagotuj. Gotowy makaron podawaj posypany serem. Pastę możesz wzbogacić krewetkami. Trzeba je na samym początku podsmażyć na oliwie razem z czosnkiem.