Penne rigatte z orzechowym pesto i serem

11


Łatwe


20 min.


6 os.

Składniki
makaron penne rigate (rurki)500 gramów
Sos sałatkowy francuski Knorr2 opakowania
dwie garście liści bazylii
ząbek czosnku2 sztuki
orzechy włoskie15 sztuk
starty parmezan60 gramów
liście bazylii do dekoracji
śmietana 36%400 mililitrów
oliwa z oliwek0.5 szklanek
Przygotowanie
Krok 1
Zagotuj w dużym garnku wodę i ugotuj makaron al dente.
Krok 2
Przygotuj pesto – zmiksuj liście bazylii, czosnek, orzechy włoskie oraz zawartość opakowań sosu Knorr, dolewając oliwę i śmietanę.
Krok 3
Dodaj parmezan.
Krok 4
Do miski wyłóż makaron, wymieszaj z sosem.
Krok 5
Udekoruj liśćmi bazylii i podawaj gorące.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl