Penne rigatte z orzechowym pesto i serem
  • 20 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron penne rigate (rurki) - 500 gramów
  • Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr - 2 opakowania
  • dwie garście liści bazylii
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • orzechy włoskie - 15 sztuk
  • starty parmezan - 60 gramów
  • liście bazylii do dekoracji
  • śmietana 36% - 400 mililitrów
  • oliwa z oliwek - 0.5 szklanek

Sposób przygotowania:

  1. Zagotuj w dużym garnku wodę i ugotuj makaron al dente.
  2. Przygotuj pesto – zmiksuj liście bazylii, czosnek, orzechy włoskie oraz zawartość opakowań sosu Knorr, dolewając oliwę i śmietanę.
  3. Dodaj parmezan.
  4. Do miski wyłóż makaron, wymieszaj z sosem.
  5. Udekoruj liśćmi bazylii i podawaj gorące.