| |||||||||
| Składniki | ||
| makaron penne rigate (rurki) | 500 gramów | |
| Sos sałatkowy francuski Knorr | 2 opakowania | |
| dwie garście liści bazylii | ||
| ząbek czosnku | 2 sztuki | |
| orzechy włoskie | 15 sztuk | |
| starty parmezan | 60 gramów | |
| liście bazylii do dekoracji | ||
| śmietana 36% | 400 mililitrów | |
| oliwa z oliwek | 0.5 szklanek | 
| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Zagotuj w dużym garnku wodę i ugotuj makaron al dente. | 
| Krok 2 | 
| Przygotuj pesto – zmiksuj liście bazylii, czosnek, orzechy włoskie oraz zawartość opakowań sosu Knorr, dolewając oliwę i śmietanę. | 
| Krok 3 | 
| Dodaj parmezan. | 
| Krok 4 | 
| Do miski wyłóż makaron, wymieszaj z sosem. | 
| Krok 5 | 
| Udekoruj liśćmi bazylii i podawaj gorące. | 
| Autor: przepisy.pl   |