|
Składniki | ||
makaron penne rigate (rurki) | 500 gramów | |
Sos sałatkowy francuski Knorr | 2 opakowania | |
dwie garście liści bazylii | ||
ząbek czosnku | 2 sztuki | |
orzechy włoskie | 15 sztuk | |
starty parmezan | 60 gramów | |
liście bazylii do dekoracji | ||
śmietana 36% | 400 mililitrów | |
oliwa z oliwek | 0.5 szklanek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Zagotuj w dużym garnku wodę i ugotuj makaron al dente. |
Krok 2 |
Przygotuj pesto – zmiksuj liście bazylii, czosnek, orzechy włoskie oraz zawartość opakowań sosu Knorr, dolewając oliwę i śmietanę. |
Krok 3 |
Dodaj parmezan. |
Krok 4 |
Do miski wyłóż makaron, wymieszaj z sosem. |
Krok 5 |
Udekoruj liśćmi bazylii i podawaj gorące. |
Autor: przepisy.pl |