Penne z brokułami

28


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
makaron penne350 gramów
Fix Spaghetti Bolognese Knorr1 opakowanie
mięso mielone300 gramów
brokuł0.5 sztuk
pieczarki250 gramów
cebula1 sztuka
starty ser4 łyżki
oliwa z oliwek3 łyżki
świeże zioła do dekoracji5 listki
Przygotowanie
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie i odcedź. Brokuły podziel na niewielkie różyczki i ugotuj.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę oraz pieczarki pokrojone w plastry, dodaj mięso i smaż do momentu odparowania wody.
Krok 3
Fix wymieszaj ze szklanką zimnej wody i wlej na patelnię z mięsem. Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze kilka minut.
Krok 4
Pod koniec dodaj ugotowany makaron i brokuły. Wszystko razem wymieszaj i zagotuj. Gotowe danie wyłóż na talerze, posyp serem i udekoruj listkami ziół. Tip: Jeśli lubisz ostre potrawy, możesz dodać do sosy posiekane chilli.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl