Penne z brokułami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron penne - 350 gramów
  • Fix Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • mięso mielone - 300 gramów
  • brokuł - 0.5 sztuk
  • pieczarki - 250 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • starty ser - 4 łyżki
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • świeże zioła do dekoracji

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie i odcedź. Brokuły podziel na niewielkie różyczki i ugotuj.
  2. Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę oraz pieczarki pokrojone w plastry, dodaj mięso i smaż do momentu odparowania wody.
  3. Fix wymieszaj ze szklanką zimnej wody i wlej na patelnię z mięsem. Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze kilka minut.
  4. Pod koniec dodaj ugotowany makaron i brokuły. Wszystko razem wymieszaj i zagotuj. Gotowe danie wyłóż na talerze, posyp serem i udekoruj listkami ziół. Tip: Jeśli lubisz ostre potrawy, możesz dodać do sosy posiekane chilli.