Penne z cukinią i papryką
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron, np. penne - 300 gramów
  • papryka czerwona pokrojona w kostkę - 2 sztuki
  • pęczek posiekanego szczypiorku - 1 pęczek
  • cukinia - 300 gramów
  • starty parmezan - 100 gramów
  • pieprz - 1 szczypta
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 2 sztuki
  • Sos serowy Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Penne ugotowałam osobno w lekko osolonej wodzie przecedziłam włozyłam do naczynia . Paprykę czerwona pokroiłam drobno w kosteczkę smażyłam na smalcu domowym .
  2. dodałam pęczek szczypiorku mieszałam razem doprawiłam przyprawą w Mini kostkach Czosnek Knorr i pieprzem . Starłam cukinie na tarce a średnich oczkach i smażyłam razem. Rozrobiłam sos serowy Knorr i dodałam go do cukinii i papryki dusiłam przez chwile razem.
  3. Penne ugotowałam w lekko osolonej wodzie z łyżeczką masła odcedziłam włożyłam do naczynia i zalałam sosem z warzywami . Wyszło pyszne danie.