Penne z kurczakiem i pieczarkami
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 300 gramów
  • pieczarki - 10 sztuk
  • kwaśna śmietana 18% - 4 łyżki
  • makaron, np. penne - 200 gramów
  • woda - 200 gramów
  • sól do smaku - 1 szczypta
  • suszone pomidory z bazylią - 2 łyżeczki
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka
  • Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr - 1 sztuka
  • Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr - 3 łyżeczki

Sposób przygotowania:

  1. Najpierw pierś pokrojona wrzuciłam na patenie i smażyłam posypałam przyprawa do kurczaka Knorr mieszałam do momentu ,aż się podsmażyło.
  2. Dopiero wtedy dodałam pokrojone pieczarki posypałam przyprawa w mini kostkach czosnkiem i pietruszką podlałam wodą szklanką i tak z 20 minut pod pokrywka trzymałam .
  3. Doprawiłam solą i pomidorkami suszonym wymieszałam i dalej poddusiłam jeszcze z 15 minut. Dodałam 4 łyżki śmietany zamieszałam chwile . Makaron penne ugotowałam na półtwardo i dodałam do sosu wymieszałam przykryłam i zostawiłam na 10 minut . Podawałam z pomidorkami .