Penne z mięsem i zieloną fasolką
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso mielone wieprzowo-wołowe - 300 gramów
  • koncentrat pomidorowy - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • oliwa - 2 łyżki
  • makaron penne - 400 gramów
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • zielona fasolka (mrożona) - 400 gramów
  • bazylia - 1 sztuka
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Mięso i cebulę podsmażyć na oliwie. Przyprawić mini kostką Czosnek Knorr,solą,pieprzem. Dodać koncentrat pomidorowy wymieszany z 0,5 szklanki wody. Doprawić do smaku suszoną bazylią i oregano.
  2. W osobnych garnkach ugotować makaron i fasolkę. Ugotowany makaron wymieszać z sosem. Podawać otoczony zieloną fasolką. Można po wierzchu posypać serem.