Penne z owocami morza
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • penne - 300 gramów
  • Fix Spaghetti Napoli Knorr - 1 opakowanie
  • mieszanka owoców morza - 150 gramów
  • woda - 150 mililitrów
  • śmietana 36% - 100 mililitrów
  • natka pietruszki - 1 łyżeczka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Następnie odcedź.
  2. Na rozgrzanej oliwie przesmaż posiekany czosnek, dodaj owoce morza i smaż 2 minuty.
  3. Fix rozmieszaj ze 150 ml wody oraz śmietaną. Wlej na patelnię z owocami morza. Całość zagotuj i dopraw do smaku. Podgrzewaj jeszcze 2 minuty.
  4. Gorący makaron nałóż do półmiska. Na wierzchu rozłóż owoce morza, następnie polej je pozostałym sosem.