Penne z sosem grzybowo-serowym

2


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
makaron penne50 dekagramów
grzyby0.5 kilogramów
cebula1 sztuka
śmietana100 mililitrów
sól1 szczypta
pieprz1 szczypta
ser typu blue100 gramów
oliwa4 łyżki
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 2
Cebulę obieramy, kroimy w drobniutka kosteczkę i szklimy na oliwie.
Krok 3
Grzyby oczyszczamy, ścieramy na tarce i dodajemy do cebuli. Dusimy ok 30 min.
Krok 4
Dodajemy śmietanę i rozkruszony ser z niebieska pleśnią, pieprz, sól oraz rozkruszoną kostkę czosnkową. Mieszamy, chwilę jeszcze dusimy. Makaron łączymy z sosem grzybowym.
Autor: Dorota Wdowińska-RozbickaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl