|
Składniki | ||
makaron penne | 50 dekagramów | |
grzyby | 0.5 kilogramów | |
cebula | 1 sztuka | |
śmietana | 100 mililitrów | |
sól | 1 szczypta | |
pieprz | 1 szczypta | |
ser typu blue | 100 gramów | |
oliwa | 4 łyżki | |
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. |
Krok 2 |
Cebulę obieramy, kroimy w drobniutka kosteczkę i szklimy na oliwie. |
Krok 3 |
Grzyby oczyszczamy, ścieramy na tarce i dodajemy do cebuli. Dusimy ok 30 min. |
Krok 4 |
Dodajemy śmietanę i rozkruszony ser z niebieska pleśnią, pieprz, sól oraz rozkruszoną kostkę czosnkową. Mieszamy, chwilę jeszcze dusimy. Makaron łączymy z sosem grzybowym. |
Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka |