Penne z sosem grzybowo-serowym
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron penne - 50 dekagramów
  • grzyby - 0.5 kilogramów
  • cebula - 1 sztuka
  • śmietana - 100 mililitrów
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • ser typu blue - 100 gramów
  • oliwa - 4 łyżki
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  2. Cebulę obieramy, kroimy w drobniutka kosteczkę i szklimy na oliwie.
  3. Grzyby oczyszczamy, ścieramy na tarce i dodajemy do cebuli. Dusimy ok 30 min.
  4. Dodajemy śmietanę i rozkruszony ser z niebieska pleśnią, pieprz, sól oraz rozkruszoną kostkę czosnkową. Mieszamy, chwilę jeszcze dusimy. Makaron łączymy z sosem grzybowym.