Penne z tuńczykiem i pomidorami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron penne - 500 gramów
  • puszka tuńczyka w oleju - 1 sztuka
  • puszka koncentratu pomidorowego - 2 sztuki
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 2 sztuki
  • Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr - 2 sztuki
  • białe wino - 100 mililitrów
  • pęczek natki pietruszki - 1 sztuka
  • sól do smaku - 1 szczypta
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj makaron al dente. Duś koncentrat pomidorowy na patelni. Dodaj do smaku przyprawy w mini kostkach Knorr oraz 100 mililitrów białego wina. Gotuj przez chwilę.
  2. Odsącz tuńczyka i dodaj go do sosu.
  3. Następnie połącz sos z ugotowanym makaronem. Całość dopraw pieprzem i odrobiną soli do smaku, po czym duś jeszcze przez chwilę. Gotowy makaron podawaj posypany natką pietruszki.