Penne ze szparagami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • penne - 300 gramów
  • Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr - 1 opakowanie
  • piersi z kurczaka - 2 sztuki
  • śmietana 36% - 200 mililitrów
  • woda - 100 mililitrów
  • szparagi zielone obrane - 150 gramów
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • ser pleśniowy typu blue - 100 gramów
  • świeży tymianek
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy.
  2. Piersi i cebulę pokrój w paski. Na rozgrzanej oliwie przesmaż kurczaka, dodaj cebulę oraz pokrojone w mniejsze kawałki szparagi.
  3. Zawartość opakowania Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr rozmieszaj z wodą oraz śmietaną i wlej na patelnię z kurczakiem. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze chwilę.
  4. Gorący makaron nałóż na talerze, polej sosem i posyp pokruszonym serem. Danie udekoruj listkami tymianku.