Penne ze szpinakiem

9


Łatwe


30 min.


2 os.

Składniki
makaron penne150 gramów
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr1 opakowanie
śmietana 18%180 mililitrów
średnia cebula1 sztuka
starty ser (najlepiej parmezan)100 gramów
suszone pomidory w oleju 80 gramów
szpinak200 gramów
niebieski ser pleśniowy (najlepiej gorgonzola)100 gramów
woda100 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Makaron ugotuj al dente.
Krok 2
Na patelni rozgrzej trochę oleju ze słoika z suszonymi pomidorami. Zeszklij cebulę pokrojoną w piórka. Po chwili dodaj szpinak i pokrojone w paski pomidorki.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i 100 ml zimnej wody. Wlej na patelnię. Dodaj pokruszony niebieski ser i chwilę gotuj wszystko razem, aż sos zgęstnieje.
Krok 4
Dodaj makaron. Całość dokładnie wymieszaj. Podawaj posypany tartym serem. Idealnym dodatkiem do tak przygotowanej pasty są uprażone na patelni orzeszki sosnowe, możesz je również zastąpić orzechami laskowymi.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl