Pesto z jarmużu i suszonych pomidorów

24


Łatwe


20 min.


4 os.

Składniki
jarmuż świeży50 gramów
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy z gorczycą Knorr1 opakowanie
pomidory suszone3 sztuki
ząbek czosnku1 sztuka
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
orzeszki piniowe2 łyżki
parmezan lub inny twardy ser15 gramów
oliwa z suszonych pomidorów60 mililitrów
cytryna1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Liście jarmużu oczyść ze zgrubiałych łodyżek. Pomidory pokrój na mniejsze kawałki, czosnek posiekaj, a ser zetrzyj. Orzeszki upraż na suchej rozgrzanej patelni.
Krok 2
W kielichu blendera umieść wszystkie rozdrobnione składniki, dodaj orzeszki, oliwę oraz sok z cytryny. Całość zmiksuj na gładko.
Krok 3
Do sosu dodaj zawartość opakowania Knorr i wymieszaj. Jeśli sos będzie zbyt gęsty dodaj jeszcze odrobinę oliwy. Powstały sos użyj do smarowania np. grzanek, do sałatek, czy też mięsa.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl