|
Składniki | ||
tagliatelle | 350 gramów | |
natka pietruszki pęczek | 1 sztuka | |
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 1 sztuka | |
świeża bazylia | 1 sztuka | |
płatki migdałowe | 50 gramów | |
starty pecorino | 2 łyżki | |
oliwa | 2 łyżki | |
suszone chili strączek | 0.5 sztuk |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Natkę pietruszki i bazylię umyj i drobno posiekaj. Zmiksuj z migdałami, chilli, serem, dodaj oliwę i dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr. |
Krok 2 |
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź i skrop oliwą. |
Krok 3 |
Gorący makaron wymieszaj z gotowym pesto i posyp odrobiną Pecorio. |
Autor: garlic |