Pesto z natki pietruszki z makaronem

0


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
tagliatelle350 gramów
natka pietruszki pęczek1 sztuka
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr1 sztuka
świeża bazylia1 sztuka
płatki migdałowe 50 gramów
starty pecorino2 łyżki
oliwa2 łyżki
suszone chili strączek0.5 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Natkę pietruszki i bazylię umyj i drobno posiekaj. Zmiksuj z migdałami, chilli, serem, dodaj oliwę i dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr.
Krok 2
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź i skrop oliwą.
Krok 3
Gorący makaron wymieszaj z gotowym pesto i posyp odrobiną Pecorio.
Autor: garlicPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl