Pesto z natki pietruszki z makaronem

Składniki:

  • tagliatelle - 350 gramów
  • natka pietruszki pęczek - 1 sztuka
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka
  • świeża bazylia - 1 sztuka
  • płatki migdałowe - 50 gramów
  • starty pecorino - 2 łyżki
  • oliwa - 2 łyżki
  • suszone chili strączek - 0.5 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. Natkę pietruszki i bazylię umyj i drobno posiekaj. Zmiksuj z migdałami, chilli, serem, dodaj oliwę i dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr.
  2. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź i skrop oliwą.
  3. Gorący makaron wymieszaj z gotowym pesto i posyp odrobiną Pecorio.