| |||||||||
| Składniki | ||
| tagliatelle | 350 gramów | |
| natka pietruszki pęczek | 1 sztuka | |
| Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 1 sztuka | |
| świeża bazylia | 1 sztuka | |
| płatki migdałowe | 50 gramów | |
| starty pecorino | 2 łyżki | |
| oliwa | 2 łyżki | |
| suszone chili strączek | 0.5 sztuk |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Natkę pietruszki i bazylię umyj i drobno posiekaj. Zmiksuj z migdałami, chilli, serem, dodaj oliwę i dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr. |
| Krok 2 |
| Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź i skrop oliwą. |
| Krok 3 |
| Gorący makaron wymieszaj z gotowym pesto i posyp odrobiną Pecorio. |
| Autor: garlic |