Pesto
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Drobno utarty parmezan - 2 łyżki
  • Orzeszki piniowe (możesz również użyć migdałów) - 2 łyżki
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
  • oliwa - 150 mililitrów
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • pęczek bazylii - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Do kielicha blendera przełóż liście bazylii.
  2. Orzechy upraż na suchej patelni.
  3. Jak zrobią się rumiane wystudź i dołóż do bazylii.
  4. Rozgnieć ząbek czosnku i wraz z parmezanem wsyp do bazylii.
  5. Wlej do kielicha blendera oliwę z oliwek, następnie dodaj sos sałatkowy Knorr. Całość dokładnie zmiksuj. Możesz podawać jako dip lub sos do makaronu, ryby na ciepło oraz na zimno.