Pianka z galaretką
  • 15 minut
  • Łatwe

Składniki:

  • mleko skondensowane - 200 mililitrów
  • galaretka o różnych smakach - 2 opakowania
  • brzoskwinie - 20 dekagramów

Sposób przygotowania:

  1. Jedną galaretkę rozpuszczamy w 250 ml wody, a drugą w 450 ml.
  2. Gdy pierwsza galaretka zaczyna tężeć, ubijamy mleko skondensowane, aż powstanie piana i mieszamy z galaretką.
  3. Przekładamy do pucharków.
  4. Na wierzchu układamy owoce.
  5. Gdy druga galaretka jest już zimna, wlewamy po 4 łyżki do każdego pucharka.
  6. Kiedy galaretka w pucharkach jest już trochę ścięta, wlewamy resztę.
  7. Zostawiamy w chłodnym miejscu na 2 godziny.
  8. Z tych składników wychodzi 6 większych porcji deseru lub 8 mniejszych. A to inna wersja deseru. Trochę mi nie wyszła dolna warstwa (na dole powinna być pianka, a na niej galaretka), ale nie miało to wpływu na smak, a to jest najważniejsze.