Piankowa mozaika
  • 30 minut
  • Łatwe

Składniki:

  • biszkopty okrągłe - 1 opakowanie
  • galaretka agrestowa - 2 opakowania
  • galaretka cytrynowa - 1 opakowanie
  • galaretka wiśniowa - 1 opakowanie
  • galaretka niebieska - 1 opakowanie
  • bita śmietana - 3 opakowania
  • czekolada - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. W dużej tortownicy rozłożyć biszkopty.
  2. Rozpuścić 2 galaretki w 3 szklankach gorącej wody. Gdy będą tężeć, wlać na biszkopty- wstawić do lodówki.
  3. Pozostałe galaretki (każdą osobno) rozpuścić w 1 szklance wody - ostudzić.
  4. Przygotować trzy półmiski na ubicie bitej śmietany. Każdą z osobna ubić w 150 ml mleka.
  5. Do ubitych śnieżek powoli wlewać ostudzoną galaretkę. W ten sposób mamy 3 różnokolorowe pianki.
  6. Wylewamy porcjami, tworząc tzw. mozaikę. Wstawiamy ponownie do lodówki, żeby stężało i na koniec dekorujemy rozpuszczoną na parze czekoladą. SMACZNEGO.