Picadillo - nadzienie do tortilli

14


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
mielona wołowina lub wieprzowina500 gramów
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 szczypta
średnia cebula1 sztuka
ząbek czosnku1 sztuka
średnie pomidory4 sztuki
jabłko0.5 sztuk
rodzynki0.5 garść
olej (do smażenia)1 łyżka
oliwki1 garść
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Posiekaj drobno cebulę i czosnek. Obierz i pokrój w kostkę pomidory, jabłko. Oliwki drobno posiekaj. Rozgrzej na patelni olej, wrzuć cebulę i czosnek, smaż na średnim ogniu, do lekkiego zeszklenia.
Krok 2
Dodaj wołowinę, pomidory, oliwki i rodzynki, dopraw do smaku pieprzem i przyprawą Knorr. Wymieszaj dokładnie, wołowinę rozgniataj widelcem, żeby nie porobiły się grudki.
Krok 3
Następnie przykryj i duś około 15 minut na średnim ogniu, do momentu, gdy potrawa będzie prawie sucha. W Meksyku picadillo służy przede wszystkim do nadziewania taco, możesz ją również podawać z ryżem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl