Pichelsteiner czyli gulasz po niemiecku

3


Średnie


90 min.


4 os.

Składniki
mięso wieprzowe500 gramów
cebula2 sztuki
marchew4 sztuki
seler1 sztuka
kapusta1 sztuka
ziemniaki750 gramów
bulion0.5 litrów
Liść laurowy z Turcji Knorr1 sztuka
sól1 szczypta
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Mięso umyj dokładnie i pokrój w grubą kostkę.
Krok 2
Warzywa umyj i posiekaj, również dość grubo, oprócz cebuli, którą pokrój w piórka. Na patelni rozgrzej tłuszcz, wrzuć cebulę. Zeszklij, ale nie przyrumieniaj i dodaj pokrojone w kostkę mięso. Podduś przez ok. 5 minut.
Krok 3
Przełóż zawartość patelni do garnka, podlej bulionem i przypraw. Duś na wolnym ogniu aż do miękkości ok. 70-90 minut. Dopraw do smaku.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl