| |||||||||
| Składniki | ||
| mięso wieprzowe | 500 gramów | |
| cebula | 2 sztuki | |
| marchew | 4 sztuki | |
| seler | 1 sztuka | |
| kapusta | 1 sztuka | |
| ziemniaki | 750 gramów | |
| Bulion warzywny Knorr | 1 sztuka | |
| liść laurowy | 1 sztuka | |
| sól | 1 szczypta | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Bulion warzywny Knorr zagotuj z 0,5 l wody. Mięso umyj dokładnie i pokrój w grubą kostkę. |
| Krok 2 |
| Warzywa umyj i posiekaj, również dość grubo, oprócz cebuli, którą pokrój w piórka. Na patelni rozgrzej tłuszcz, wrzuć cebulę. Zeszklij, ale nie przyrumieniaj i dodaj pokrojone w kostkę mięso. Podduś przez ok. 5 minut. |
| Krok 3 |
| Przełóż zawartość patelni do garnka, podlej bulionem i przypraw. Duś na wolnym ogniu aż do miękkości ok. 70-90 minut. Dopraw do smaku. |
| Autor: przepisy.pl |