|
Składniki | ||
mięso wieprzowe | 500 gramów | |
cebula | 2 sztuki | |
marchew | 4 sztuki | |
seler | 1 sztuka | |
kapusta | 1 sztuka | |
ziemniaki | 750 gramów | |
bulion | 0.5 litrów | |
Liść laurowy z Turcji Knorr | 1 sztuka | |
sól | 1 szczypta | |
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso umyj dokładnie i pokrój w grubą kostkę. |
Krok 2 |
Warzywa umyj i posiekaj, również dość grubo, oprócz cebuli, którą pokrój w piórka. Na patelni rozgrzej tłuszcz, wrzuć cebulę. Zeszklij, ale nie przyrumieniaj i dodaj pokrojone w kostkę mięso. Podduś przez ok. 5 minut. |
Krok 3 |
Przełóż zawartość patelni do garnka, podlej bulionem i przypraw. Duś na wolnym ogniu aż do miękkości ok. 70-90 minut. Dopraw do smaku. |
Autor: przepisy.pl |