Pieczarki z kasza jaglaną i chrzanem na Wielkanoc
  • 10 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • duże pieczarki - 12 sztuk
  • Mieszanka ziół i przypraw Knorr Polska z koperkiem - 2 łyżki
  • olej - 60 mililitrów
  • bułka tarta - 0.5 szklanek
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • chrzan ze słoika - 1 sztuka
  • kasza jaglana - 100 gramów
  • oliwa - 2 łyżki
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Kaszę jaglaną ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta.
  2. Pieczarki wydrąż w środku. Wydrążone części posiekaj drobno. Cebulę i czosnek posiekaj.
  3. Na patelni podsmaż cebulę, czosnek i posiekane części pieczarek.
  4. Do kaszy dodaj podsmażone pieczarki i przyprawę Knorr. Wymieszaj z chrzanem.
  5. Gotowy farsz nałóż do pieczarek. Posyp bułką tarta, skrop oliwą i zapiekaj w 190 stopniach przez 20 minut. Podawaj na zimno lub ciepło.