Pieczarki z kasza jaglaną i chrzanem na Wielkanoc

2


Łatwe


10 min.


4 os.

Składniki
duże pieczarki12 sztuk
Mieszanka ziół i przypraw Knorr Polska z koperkiem2 łyżki
olej60 mililitrów
bułka tarta0.5 szklanek
natka pietruszki1 pęczek
chrzan ze słoika1 sztuka
kasza jaglana100 gramów
oliwa2 łyżki
cebula1 sztuka
ząbek czosnku1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Kaszę jaglaną ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta.
Krok 2
Pieczarki wydrąż w środku. Wydrążone części posiekaj drobno. Cebulę i czosnek posiekaj.
Krok 3
Na patelni podsmaż cebulę, czosnek i posiekane części pieczarek.
Krok 4
Do kaszy dodaj podsmażone pieczarki i przyprawę Knorr. Wymieszaj z chrzanem.
Krok 5
Gotowy farsz nałóż do pieczarek. Posyp bułką tarta, skrop oliwą i zapiekaj w 190 stopniach przez 20 minut. Podawaj na zimno lub ciepło.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl