| |||||||||
| Składniki | ||
| duże pieczarki | 12 sztuk | |
| Mieszanka ziół i przypraw Knorr Polska z koperkiem | 2 łyżki | |
| olej | 60 mililitrów | |
| bułka tarta | 0.5 szklanek | |
| natka pietruszki | 1 pęczek | |
| chrzan ze słoika | 1 sztuka | |
| kasza jaglana | 100 gramów | |
| oliwa | 2 łyżki | |
| cebula | 1 sztuka | |
| ząbek czosnku | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kaszę jaglaną ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta. |
| Krok 2 |
| Pieczarki wydrąż w środku. Wydrążone części posiekaj drobno. Cebulę i czosnek posiekaj. |
| Krok 3 |
| Na patelni podsmaż cebulę, czosnek i posiekane części pieczarek. |
| Krok 4 |
| Do kaszy dodaj podsmażone pieczarki i przyprawę Knorr. Wymieszaj z chrzanem. |
| Krok 5 |
| Gotowy farsz nałóż do pieczarek. Posyp bułką tarta, skrop oliwą i zapiekaj w 190 stopniach przez 20 minut. Podawaj na zimno lub ciepło. |
| Autor: przepisy.pl |