|
Składniki | ||
duże pieczarki | 12 sztuk | |
Mieszanka ziół i przypraw Knorr Polska z koperkiem | 2 łyżki | |
olej | 60 mililitrów | |
bułka tarta | 0.5 szklanek | |
natka pietruszki | 1 pęczek | |
chrzan ze słoika | 1 sztuka | |
kasza jaglana | 100 gramów | |
oliwa | 2 łyżki | |
cebula | 1 sztuka | |
ząbek czosnku | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kaszę jaglaną ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta. |
Krok 2 |
Pieczarki wydrąż w środku. Wydrążone części posiekaj drobno. Cebulę i czosnek posiekaj. |
Krok 3 |
Na patelni podsmaż cebulę, czosnek i posiekane części pieczarek. |
Krok 4 |
Do kaszy dodaj podsmażone pieczarki i przyprawę Knorr. Wymieszaj z chrzanem. |
Krok 5 |
Gotowy farsz nałóż do pieczarek. Posyp bułką tarta, skrop oliwą i zapiekaj w 190 stopniach przez 20 minut. Podawaj na zimno lub ciepło. |
Autor: przepisy.pl |