Pieczarki z oliwkami
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pieczarki - 500 gramów
  • oliwki - 12 sztuk
  • ząbek czosnku - 4 sztuki
  • ocet balsamiczny - 3 łyżki
  • pęczek natki pietruszki - 0.5 sztuk
  • oliwa z oliwek
  • Sos sałatkowy grecki Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój pieczarki na cienkie plastry. Gotuj je w osolonej, wrzącej wodzie około 3 minut.
  2. Czosnek drobno posiekaj i wymieszaj z osączonymi pieczarkami. Posiekaj również pietruszkę.
  3. Oliwki pokrój w plasterki, dodaj do pietruszki i wymieszaj z 2 łyżkami octu, 2 łyżkami oliwy i Sosem sałatkowym greckim Knorr.
  4. Wymieszaj z pieczarkami, włóż do szczelnego naczynia na minimum 6 godzin.