| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Bułki zmiel wraz z szynką. Dodaj pozostałe składniki farszu i wyrób na gładką masę. |
| Krok 2 |
| Płat baraniny oczyść dokładnie z tłuszczu, rozbij tłuczkiem. |
| Krok 3 |
| Mięso posyp solą, pieprzem i natrzyj miazgą czosnkową. Posmaruj farszem, załóż brzegi do środka, zwiń w rulon i obwiąż nitką jak baleron. |
| Krok 4 |
| Pieczeń obsmaż ze wszystkich stron na maśle i włóż do naczynia żaroodpornego. |
| Krok 5 |
| Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz 1,5 - 2 godziny. Od czasu do czasu polewaj pieczeń kwaśną śmietaną. |
| Krok 6 |
| Po upieczeniu usuń nici, pokrój na plastry i polej sosem. |