| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Cielęcinę umyj i osusz. Słoninę pokrój w paski i naszpikuj nią mięso, a następnie natrzyj je solą i pieprzem ze wszystkich stron. |
| Krok 2 |
| Rozgrzej masło na patelni i do zrumienienia podsmaż ze wszystkich stron. |
| Krok 3 |
| Obraną marchewkę pokrój w słupki, kalafiora podziel na różyczki. |
| Krok 4 |
| Naczynie żaroodporne posmaruj tłuszczem i ułóż w nim marchewkę, osączony groszek i podsmażone mięso wraz z tłuszczem. Na wierzchu rozłóż różyczki kalafiora. |
| Krok 5 |
| Zalej niewielką ilością dowolnego bulionu tak, aby mięso było przykryte do połowy. Wstaw naczynie do dobrze nagrzanego piekarnika i zapiekaj do czasu, gdy mięso będzie miękkie. |
| Krok 6 |
| Przed podaniem pokrój pieczeń w poprzek na zgrabne plastry. |
| Krok 7 |
| Przecedź sos, który się wytworzył podczas pieczenia mięsa, dodaj kilka łyżek gęstej śmietany i drobno posikaną zieleninę. Mieszaj, zagotuj i podawaj oddzielnie w sosjerce. |