Pieczeń rybna

23


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
filet z białej ryby400 gramów
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr1 opakowanie
woda125 mililitrów
ciasto francuskie1 opakowanie
marchew1 sztuka
łodyga selera 0.5 sztuk
cebula1 sztuka
pieczarki3 sztuki
jajka1 sztuka
oliwa3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Fix Knorr wymieszaj z 125 ml wody i odstaw.
Krok 2
Filety rybne zmiel w maszynce na drobnych oczkach.
Krok 3
Cebulę posiekaj drobno i zeszklij na oliwie. Pieczarki pokrój w cienkie plastry i smaż z cebulą. Następnie dodaj marchewkę oraz kawałki selera. Całość dopraw delikatnie do smaku.
Krok 4
W misce wymieszaj rybę z warzywami. Dodaj przygotowany Fix Knorr. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Przygotuj formę keksówkę. Na blacie rozłóż płat ciasta francuskiego, a następnie nałóż na środek rybny farsz i uformuj go w prostokąt wielkości podstawy formy do pieczenia.
Krok 6
Wierzch pieczeni zakryj pozostałym po bokach ciastem. Całość posmaruj roztrzepanym jajkiem i przełóż do formy. Wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 35 minut. Podawaj ze śmietanowym sosem z kilkoma kroplami soku z cytryny.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl