PRZEPISY.PL
Pieczeń Rzymska - autor: przepisy.pl

Pieczeń Rzymska

  • 90
  • 6
  • Łatwe
  • 0
286
osób dodało do Mniamlisty
286
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • słonina200 gr
  • margaryna1 łyżka
  • bułka1 szt
  • bułka tarta2 łyżki
  • jajka4 szt
  • gałka muszkatołowa1 łyżka
Pieczeń Rzymska – krok 1

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo i obierz. Bułkę namocz w wodzie.
Pieczeń Rzymska – krok 2

Krok 2

Mięso, odciśniętą bułkę i cebulę zmiel maszynką do mielenia mięsa.
Pieczeń Rzymska – krok 3

Krok 3

W niewielkiej ilości wody wymieszaj gałkę muszkatołową oraz Fix Knorr. Dodaj całość do mięsa i dokładnie wymieszaj. Dodaj również posiekaną natkę pietruszki.
Pieczeń Rzymska – krok 4

Krok 4

Żaroodporną foremkę, najlepiej w kształcie wąskiego prostokąta, wysmaruj margaryną, posyp bułką tartą i wyłóż plasterkami słoniny.
Pieczeń Rzymska – krok 5

Krok 5

Włóż trochę farszu mięsnego, aby zakrył dno. Układaj jajka jedno za drugim po środku mięsa.
Pieczeń Rzymska – krok 6

Krok 6

Przykryj dokładnie jaja pozostałym farszem. Wstaw do piekarnika i piecz godzinę w 180°C. Po upieczeniu, wyjmij delikatnie z foremki i pokrój w plastry. Można podać na zimno lub na ciepło z sosem pomidorowym lub chrzanowym.

Więcej przepisów z tym produktem

Fix Kotlety mielone KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

176
osób dodało do Mniamlisty
60''
6
Łatwe
176
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
73
osoby dodały do Mniamlisty
90''
8
Średnie
53
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe