PRZEPISY.PL

Pieczeń rzymska z pieczarkami

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
4
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • bułka czerstwa 1 szt
  • mleko100 ml
  • woda300 ml
  • olej5 ml
    • Krok 1

      Bułkę namocz w mleku, pieczarki pokrój w drobną kostkę i podsmaż na oleju. Odsącz na ręczniku papierowym. 4 jajka ugotuj na twardo i obierz.
    • Krok 2

      Od pozostałych jajek oddziel żółtka od białek. Białka ubij na niezbyt sztywną pianę.
    • Krok 3

      Do mięsa dodaj wyciśniętą bułkę, żółtko oraz pianę z białek, dopraw do smaku Przyprawą Knorr i dokładnie połącz składniki.
    • Krok 4

      W wysmarowanej brytfance ułóż część mięsa. Na środku mięsa połóż jajka i pieczarki, przykryj dokładnie resztą mięsa.
    • Krok 5

      Pieczeń wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 C i piecz 50 min. W tym czasie przygotuj sos Knorr według przepisu na opakowaniu.
    • Krok 6

      Pieczeń podawaj pokrojoną w grube plastry polane sosem Knorr.

    Więcej przepisów z tym produktem

    Sos do pieczeni z grzybami KnorrZobacz wszystkie

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    190
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    233
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    6
    Średnie
    4
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    45
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe