Pieczeń schabowa w orzechach

Składniki:

  • schab - 1.3 kilogramów
  • orzechy laskowe - 10 dekagramów
  • Przyprawa do wieprzowiny Knorr - 3 łyżki
  • musztarda - 3 łyżki
  • ząbki czosnku - 3 sztuki
  • jajko - 1 sztuka
  • bułka tarta - 2 łyżki
  • białe wino - 0.5 szklanek
  • tymianek - 1 szczypta
  • goździki - 2 łyżki
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Mięso natrzyj czosnkiem, oprósz tymiankiem i Przyprawą do wieprzowiny Knorr. Obsmaż na oleju.
  2. Jajko wymieszaj z musztardą, posmaruj schab.
  3. Posyp posiekanymi orzechami i bułką tartą.
  4. Naszpikuj goździkami. Podlej winem. Piecz godzinę w temperaturze 180 stopniach.